Ζητούν αποζημιώσεις για τους αγρότες που επλήγησαν από παγετό στη Λακωνία

Επερώτηση στο ΠΣ Πελοποννήσου

Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2022 19:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητούν αποζημιώσεις για τους αγρότες που επλήγησαν από παγετό στη Λακωνία

Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λακωνίας της παράταξης Τατούλη, σχετικά με τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν εξαιτίας του πρόσφατου παγετού.

Οι κ.κ. Αδαμαντία Τζανετέα, Ηλίας Κανελλάκης, Μιχαήλ Σταματάκος και Χαράλαμπος Σκούρος ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Λακωνίας.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της επερώτησης, «μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες στην Λακωνία στις 25 και 26 Ιανουαρίου. Οι ζημιές είναι ήδη εμφανείς τόσο στο φυτικό κεφάλαιο όσο και στην παραγωγή που δεν έχει ακόμα συλλεχθεί, ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή».

Τονίζουν δε ότι «οι αγρότες της Λακωνίας έχουν φτάσει στα όρια τους», αφού έχουν υποστεί συνεχείς ζημιές από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές αλλά και από τον πρόσφατο παγετό.

Έτσι, ρωτούν την Περιφερειακή Αρχή: «Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την έναρξη καταγραφών των ζημιών και την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσής τους;».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τατούλη έχουν αιτηθεί η συζήτηση να πραγματοποιηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti