Τα φώτα στο κάστρο της Μονεμβασίας!

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τον φωτισμό που θα αγγίξει το 1 εκ. ευρώ - Μενδώνη: «Έργο προστασίας και ανάδειξης της εμβληματικής καστροπολιτείας» - Τι ακολουθεί

Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2022 12:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα φώτα στο κάστρο της Μονεμβασίας!

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Μονεμβασίας για τον φωτισμό της γραφικής καστροπολιτείας υπογράφηκε ψηφιακά, μέσω τηλεσύσκεψης, το μεσημέρι της Τρίτης 25/1. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την δια ζώσης υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, η οποία έγινε ψηφιακά από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 980.540,40 ευρώ με χρηματοδότηση αποκλειστικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφορά στον σχεδιασμό, τις προμήθειες και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του θρυλικού βράχου, ο οποίος θα είναι ήπιος, ομοιόμορφος και θα αναδεικνύει το μνημείο, χωρίς να αλλοιώνει τον χαρακτήρα του.

Π. Νίκας
Ως ένα έργο «αποφασιστικής σημασίας έργο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τον φωτισμό του κάστρου της Μονεμβασίας, εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει η δημοπράτησή του.

«Ό,τι μας ζητείται από πλευράς Πολιτισμού το στηρίζουμε», δήλωσε ο Π. Νίκας  απευθύνοντας συγχαρητήρια στον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλη ο οποίος, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για το εν λόγω έργο», εξαίροντας παράλληλα τον δήμαρχο της Μονεμβασίας για το έργο και την προσφορά προς τον τόπο του.

Λ. Μενδώνη
Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό που τα έργα Πολιτισμού στη Λακωνία προχωρούν απρόσκοπτα, εντός των προϋπολογισμών και εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους. Σήμερα, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας μας με την Περιφέρεια, υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση για τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασίας. Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα προστασίας και ιστορικής, αρχαιολογικής και αισθητικής ανάδειξης του επιβλητικού βράχου και της εμβληματικής καστροπολιτείας, καθώς και μεμονωμένων μνημείων της Μονεμβασίας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εργάζεται συστηματικά για την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού οικισμού της Μονεμβασίας. Με αφορμή την υπογραφή της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης, είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και την πορεία δύο ακόμη έργων που σχεδιάζουμε μαζί με τον δήμο και την Περιφέρεια για την Μονεμβασία, την ανάδειξη του Μουσείου Γιάννη Ρίτσου και τον ανελκυστήρα, ο οποίος θα συνδέει τον οικισμό με την Άνω Πόλη και την Αγία Σοφία.

Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους συνεργάτες του για την πολύ καλή συνεργασία. Με τη δική τους συνέργεια προχωρούμε πολλά έργα στην Πελοπόννησο. Έχουμε ένα κοινό όραμα για την ανάδειξη, την προβολή και την αναπτυξιακή δύναμη του Πολιτισμού, και ειδικά για την Πελοπόννησο το υπηρετούμε από κοινού», κατέληξε η υπουργός Λ. Μενδώνη.

Ηρ. Τριχείλης
Την ικανοποίησή του εξέφρασε στην δική του παρέμβαση, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλης. Ο δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς την υπουργό Πολιτισμού για το «ευήκοον ους» της στις προτάσεις του δήμου, όσο και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου «χωρίς το ενδιαφέρον του οποίου για τη Μονεμβασία και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας δεν θα φθάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

symvasi gia fwtismo kastropoliteias

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti