Κοπή πίτας στο Επισκοπείο της ΙΜΜΣ στη Σπάρτη

Tzakas
Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2022 12:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κοπή πίτας στο Επισκοπείο της ΙΜΜΣ στη Σπάρτη

Το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα των υπηρεσιών της Ιεράς Μητρόπολης, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. 

Στην ομιλία του ο Ιεράρχης αναφέρθηκε «στην ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου μας στη Γη με τον παράλληλο επαναπροσδιορισμό αξιών και προτεραιοτήτων». Ακολούθως, προέτρεψε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία να συνεχίσουν την καλή μεταξύ τους συνεργασία και να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της τοπικής Εκκλησίας. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους, υγεία ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

Από την πλευρά του ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, πανοσ. αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, μιλώντας εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ευστάθιο, για όλα όσα έχει προσφέρει σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, ενώ υπογράμμισε ότι «ο πνευματικός, σεμνός και εργατικός βίος του σεβασμιωτάτου αποτελεί το σπουδαιότερο μάθημα ζωής για όλους όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται δίπλα του». Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον ποιμενάρχη, «υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει να οδηγεί για πολλά ακόμα χρόνια την τοπική Εκκλησία, στηρίζοντας και διανθίζοντας το θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο του».

Σημειώνεται, ότι, όπως κάθε χρόνο, η βασιλόπιτα παρασκευάστηκε με αγάπη από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών