Μοιράγιας για Open Mall: «Αναλάβαμε την ευθύνη να λύσουμε τη σύμβαση»

Ενημέρωση για όλα τα τεχνικά έργα στον Δ. Σπάρτης

Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2022 08:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μοιράγιας για Open Mall: «Αναλάβαμε την ευθύνη να λύσουμε τη σύμβαση»

Συνέντευξη εφ’ όλης της… «τεχνικής» ύλης, έδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας 24/1 ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σπύρος Μοιράγιας, στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Ο κ. Μοιράγιας έδωσε αναλυτικές απαντήσεις για όλα τα τεχνικά έργα που «τρέχουν» στο Δήμο Σπάρτης, για τη λύση της σύμβασης του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου - Open Mall Σπάρτης», την κατάσταση στην οδό Κύπρου, την επικείμενη ανάπλαση της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κ.ά.

Σχετικά με τον ανάδοχο του «Open Mall», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ανακοίνωσε τη διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο, κάτι που ήδη είχε γίνει γνωστό από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μοιράγιας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, «οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λύσουν τα προβλήματα που ανέκυπταν κατά την υλοποίηση του έργου. Ωστόσο, είδαμε πως οδηγούμασταν σε αδιέξοδο. Έτσι αποφασίστηκε η λύση της σύμβασης με τον εργολάβο».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, υπογράμμισε πως ο ανάδοχος του έργου, αδυνατούσε να προμηθευτεί το υλικό επίστρωσης του οδοστρώματος και συγκεκριμένα τον κυβόλιθο γνευσίου που προέβλεπε η μελέτη. Ωστόσο ο εργολάβος, όπως ενημέρωσε η δημοτική αρχή, θα παραδώσει σύντομα στην κυκλοφορία το κομμάτι της Αγίου Νίκωνος που παραμένει κλειστό, αφού θα έχει τοποθετήσει διαφορετικό κυβόλιθο από εκείνον που προβλέπει η μελέτη.

«Αναλάβαμε την ευθύνη να λύσουμε τη σύμβαση, θα αποζημιωθεί ο εργολάβος για τις έως τώρα εργασίες του και το έργο θα επαναδημοπρατηθεί», τόνισε ο κ. Μοιράγιας, ενώ έκλεισε το θέμα δηλώνοντας αισιοδοξία για την πορεία του έργου που, παρά την καθυστέρηση που παρουσιάζει, θα ολοκληρωθεί.

Moiragias Spyros

Οδός Κύπρου
Αναφορικά με το οδόστρωμα της οδού Κύπρου που παραμένει μέχρι σήμερα σε άθλια κατάσταση, ο κ. Μοιράγιας τόνισε πως ο δρόμος θα ασφαλτωθεί από άκρη σε άκρη και «δεν θα γίνουν μπαλώματα», προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά. «Η Αρχαιολογία δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς την κατάσταση, αναμένουμε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής την τελική απόφαση. Τα χρήματα για τις εργασίες στην οδό Κύπρου υπάρχουν, ο εργολάβος έχει βρεθεί και το έργο θα ξεκινήσει μόλις έχουμε τις τελικές αποφάσεις από το ΚΑΣ».

Τεχνικό πρόγραμμα
Για το έργα της αγροτική οδοποιίας, ο αντιδήμαρχος εξήγησε πως σε πολλές Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες τα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, σε κάποιες άλλες περιοχές αναμένεται η δημοπράτησή τους, ενώ αναμένονται νέες μελέτες προς επικαιροποίηση προκειμένου να ξεκινήσουν νέα έργα στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναφορικά με το μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού που υλοποιήθηκε στον Δ. Σπάρτης, ο κ. Μοιράγιας ενημέρωσε πως απομένει η τοποθέτηση 8 επιπλέον κολώνων ηλεκτροφωτισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου. Επιπλέον, έκανε γνωστό πως από την Τρίτη 25/1 ξεκινά η απομάκρυνση των παλαιών στηλών ηλεκτροφωτισμού από την οδό Αρχιδάμου.

Η δεύτερη φάση του νέου ηλεκτροφωτισμού, έργου ύψους 650 χιλιάδων ευρώ, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ στις 25 Ιανουαρίου δημοπρατείται και το έργο αλλαγής φωτισμού της κεντρικής πλατείας Σπάρτης. Τέλος, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, το έργο θα επεκταθεί και σε πέντε Δημοτικές Ενότητες και «με όλα αυτά θα αποκτήσουμε πολύ καλύτερο επίπεδο φωτισμού σε όλο το δήμο».

Σε ερώτηση του «Λακωνικού Τύπου», σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου στο ιστορικό κτίριο του Ξενία Σπάρτης, ο κ. Μοιράγιας απάντησε πως το έργο προχωρά κανονικά.

Εξάλλου, την πορεία του φακέλου για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης παρουσίασε συνοπτικά ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, εξηγώντας πως η Δημοτική Αρχή έχει λάβει στα χέρια της τις υπερβολικές απαιτήσεις των αρμόδιων οργάνων και πως θα προσπαθήσουν να βρουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα.

Περιμετρική Σπάρτης
Τέλος, σε ερώτηση του «Λακωνικού Τύπου» για το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στην περιμετρική οδό Σπάρτης (Λεωφ. Βαλιώτη και Πλαταιών) σε επίπεδο ηλεκτροφωτισμού, ο Σπ. Μοιράγιας γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα προμηθευτεί 900 φωτιστικά σώματα που θα τοποθετηθούν στο εν λόγω οδικό τμήμα ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο ορατότητας κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. Ακόμα, ο αντιδήμαρχος επεσήμανε πως αναμένονται και έργα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος (λακκούβες, βαθουλώματα κλπ), στα σημεία όπου απαιτείται, ενώ στον σχεδιασμό βρίσκονται και τα παρακείμενα πεζοδρόμια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti