Μητροπολίτης Μάνης: «Κάθε μέρα να λέμε: “Δόξα σοι ο Θεός”»

Tzakas
Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2022 14:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μητροπολίτης Μάνης: «Κάθε μέρα να λέμε: “Δόξα σοι ο Θεός”»

Στο ιερό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Επισκοπείο Μάνης λειτούργησε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Στο κήρυγμά του, με αφορμή την θεραπεία από τον Χριστό του τυφλού της Ιεριχούς και τη φράση της ευαγγελικής περικοπής «καὶ παραχρῆμα ἀνέβλεψε, καὶ ἠκολούθει τὸν Κύριον δοξάζων τὸν Θεὸν καὶ πᾶς λαὸς ἰδὼν ἔδωκεν αἶνον τῷ Θεὼ» (Λουκ. 18,43), ο σεβασμιώτατος είπε ότι «οφείλουμε κάθε μέρα για ό,τι μας προσφέρει ο Πανάγαθος Θεός να τον δοξάζουμε. Μέσα από τα βάθη της ψυχής μας και στα χείλη μας να ανεβαίνει το: “Δόξα σοι ὁ Θεός”. Αυτό είναι η σφραγίδα της χριστιανικής μας ιδιότητας και στέφανος ευγνωμοσύνης. Ο Θεός μιλάει και άνθρωπος ευχαριστεί και δοξολογεί», σημείωσε ο Ιεράρχης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών