Υπό λευκό «πέπλο» η ΙΜ Αγ. Αναργύρων (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2022 20:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπό λευκό «πέπλο» η ΙΜ Αγ. Αναργύρων (ΦΩΤΟ)

Ένας πυκνός λευκός «μανδύας» απλώθηκε στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, αποτέλεσμα των χιονοπτώσεων από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό σε έναν χώρο ιερό και ιστορικό, που προσελκύει εκατοντάδες πιστούς από τη Λακωνία και όχι μόνο.

Το ιστορικό μοναστήρι βρίσκεται σ’ ένα οροπέδιο του Πάρνωνα (ύψωμα Σταματήρα), σε υψόμετρο 1.000 περίπου μέτρων. Η ύπαρξη του λατρευτικού χώρου της μονής μαρτυρείται ήδη τον 9ο αιώνα (881 μΧ), στον έγκριτο βίο του οσίου Ηλία του Νέου ή Σικελιώτη, ο οποίος για ένα διάστημα ασκήτεψε στην περιοχή.

Το φωτογραφικό υλικό δημοσίευσε ο διάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, αδελφός της ΙΜ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας π. Νικόδημος Καρκαμπάσης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti