«Πρόσω ολοταχώς» για τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Συνάντηση Δαβάκη και Τριχείλη με Μητσοτάκη - Έγγραφη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού για άμεση λειτουργία

Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2022 07:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πρόσω ολοταχώς» για τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Ένα όνειρο των Βατικιωτών βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην εκπλήρωσή του. Ο λόγος για την ίδρυση της Σχολής Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων) στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας.

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, έπειτα από ενέργειες του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλυθεί διεξοδικά το αίτημα για την ίδρυση της σχολής στα Βάτικα. Μετά την επιχειρηματολογία και τις διευκρινήσεις από πλευράς του κ. Τριχείλη, ο πρωθυπουργός συναίνεσε στην έγκριση και μάλιστα γραπτώς, κατανοώντας τη σπουδαιότητα και το δίκαιο του αιτήματος καθώς και τα οφέλη για τη ναυτική κοινότητα αλλά και για την περιοχή από τη λειτουργία της σχολής.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση φακέλου αναλυτικής πρότασης στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και αποστολή ειδικού κλιμακίου στη Νεάπολη, όπου διαπιστώθηκε η καταλληλόλητα του κτιρίου του πρώην γυμνασίου. Έπειτα από τρεις δια ζώσης συναντήσεις των αρμοδίων με τα υπουργεία, δόθηκε το «πράσινο φως» για την ίδρυση της σχολής, ενώ αυτό που αναμένεται είναι η σχετική νομοθετική ρύθμιση.
 
Τριχείλης: «Η κοινωνία των
Βατικών θα αγκαλιάσει τη σχολή»
«Θέλω να ευχαριστήσω και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, ο οποίος δεσμεύθηκε για την ένταξη της προμήθειας του εξοπλισμού διδασκαλίας προϋπολογισμού 1.445.000 € και την ένταξή της στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου», σημείωσε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, προσθέτοντας: «Το μεγαλύτερο έργο για πολλούς έχει εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η κοινωνία των Βατίκων θα το αγκαλιάσει και θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του.

Ο σχεδιασμός για την ανέγερση του νέου κτιρίου του γυμνασίου και η διάθεση του κτιρίου του πρώην γυμνασίου για τη στέγαση της σχολής, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου. Για εμένα, τα μέλη της παράταξής μου και όλους όσους συνδράμουν στην πραγματοποίηση του οράματός μας, αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση», κατέληξε ο κ. Τριχείλης.

Δαβάκης: «Ευχαριστώ από καρδιάς
τον Κυρ. Μητσοτάκη»
Μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης  Δαβάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών προκειμένου να ιδρυθεί η Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού στον Δήμο Μονεμβασίας.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά: «Ως επιστέγασμα σειράς πολύμηνων προσπαθειών, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης κι εγώ, συναντηθήκαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση της Ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών.

Αφού έγινε η κατάλληλη προετοιμασία εκ μέρους του Δήμου Μονεμβασίας εκτός των άλλων και με την διάθεση του κτηρίου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στις αλλεπάλληλες συναντήσεις εργασίας που κάναμε, επέδειξε από την αρχή θετική διάθεση, ένα όραμα πολλών γενεών Βατικιωτών ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα, με την τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ως εκπρόσωπος του λακωνικού λαού, τον ευχαριστώ από καρδιάς», τόνισε ο κ. Δαβάκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti