Εντείνουν τον ξεσηκωμό οι κάτοικοι του Δ. Ευρώτα

Κατά της μόλυνσης του ποταμού και της μονάδας ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 13:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εντείνουν τον ξεσηκωμό οι κάτοικοι του Δ. Ευρώτα

Πάρα την έντονη βροχόπτωση, την Κυριακή 16/1, δεκάδες κάτοικοι από όλες τις περιοχές του Δ. Ευρώτα συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα της Σκάλας και την απέκλεισαν συμβολικά, σε μια κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Δ. Ευρώτα.

Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά, απαιτούν:
«- Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας του ποταμού Ευρώτα και διασφάλισης της δημόσιας υγείας από την μόλυνση από τα απόβλητα εργοστασίων
- Να σταματήσουν οι εικόνες του “μαύρου ποταμού” της ντροπής
- Αναστολή των εργασιών κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου-χωματερής στη θέση “Ξηροκάμπια” στα 440 μέτρα από τον ποταμό σε περιοχή Natura (πάνω από το ΥΥΣ Σκάλας) και ακύρωση της αντιπεριβαλλοντικής και κοστοβόρας ΣΔΙΤ απορριμμάτων».

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με μπλόκα  στις εργασίες κατασκευής χωματερής και σκουπιδοεργοστασίου για τα σκουπίδια Λακωνίας και Αρκαδίας  από την ΤΕΡΝΑ, αλλά και με άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Η Επιτροπή καλεί όλους τους κατοίκους την Πέμπτη και Παρασκευή 27-28/1, στις 6:30΄ το πρωί, σε νέα συγκέντρωση-μπλόκο στο κόμβο των Ξηροκαμπίων στην ΕΟ Σπάρτης-Σκάλας.

«Για να μην ερημώσει ο τόπος μας! Για να μην αναγκαστεί να φύγει κανένας! Όλοι στον αγώνα», καταλήγουν οι κάτοικοι της περιοχής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti