Συνολικά 13 κρουαζιερόπλοια αγκυροβόλησαν στο Γύθειο το 2021

Αύξηση στις αφίξεις επιβατών και αισιόδοξες προοπτικές στον κλάδο για το 2022

Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 12:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνολικά 13 κρουαζιερόπλοια αγκυροβόλησαν στο Γύθειο το 2021

Έτος ανάκαμψης χαρακτηρίστηκε το 2021 για την ελληνική κρουαζιέρα, έπειτα από την πολύμηνη διακοπή της λόγω της πανδημίας του Covid-19 το 2020. 

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία αφίξεων και επιβατών που δημοσιοποίησε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας, το 2021 ο συνολικός αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια ανήλθε στις 1957 και ο αριθμός επιβατών άγγιξε τους 1.316.662.
Η αύξηση στις αφίξεις σε σχέση με το 2020 ανέρχεται σε ποσοστό 732% ενώ στους επιβάτες ε 1750%.

Στο μοναδικό λακωνικό λιμάνι που δένουν κρουαζιερόπλοια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης που αφορούν το διάστημα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 είχαν αγκυροβολήσει συνολικά 13 κρουαζιερόπλοια με 1.741 επιβάτες να επισκέπτονται τη γραφική πόλη του Γυθείου αλλά και τις γύρω περιοχές. 

Στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σαντορίνη, το Κατάκολο και το Ηράκλειο. Στον αριθμό επιβατών προηγούνται η Κέρκυρα, ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Ρόδος, το Κατάκολο, το Ηράκλειο και η Σαντορίνη.

Οι προοπτικές για το 2022 είναι αισιόδοξες με βάση την αύξηση του αριθμού κρατήσεων που παρατηρείται, τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου μέσω της επίτευξης και νέων συμφωνιών και της ενίσχυσης του homeporting στα ελληνικά λιμάνια με εταιρείες του κλάδου να κινούνται όλο και περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση, με προϋπόθεση, βέβαια, τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον και την περαιτέρω ανάσχεση της πανδημίας.

Οι εταιρείες του κλάδου και οι λιμένες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα στη χώρα ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν το μέγιστο δυνατό δείκτη ασφάλειας στην κρουαζιέρα, έναν κλάδο που πάντως επλήγη σημαντικά από την πανδημία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti