«Καρκίνος και η σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης»

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα από το Δήμο Ευρώτα

Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 11:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Καρκίνος και η σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης»

Ο Δήμος Ευρώτα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Καρκίνος & Η σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης», την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 5:30 μμ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο του καρκίνου και συγκεκριμένα για τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.

Οι διαγνώσεις των συγκεκριμένων ειδών καρκίνου, έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις, με τη βοήθεια της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, μπορούν αν θεραπευτούν σε μεγάλο ποσοστό.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν εξαίρετοι ιατροί, οι οποίοι θα υπογραμμίσουν την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και θα εξηγήσουν τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση, αναλόγως ηλικίας και οικογενειακού ιστορικού.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στο chat της εκδήλωσης, ώστε να απαντηθούν από τους ιατρούς, ενώ η ημερίδα θα προβληθεί και ζωντανά μέσω Facebook.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

Προεδρείο – Συντονιστής:
Βασίλης Μπαρμπούνης, Παθολόγος, Ογκολόγος, Διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Kλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:
-Άγγελος Χρονάς, Γενικός Χειρουργός, A' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου, Τακτικό μέλος Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου.
-Δήμος Βέρδος, Δήμαρχος Ευρώτα.
-Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Ομιλητές:
-Ανάργυρος Μαριόλης, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός MD, PhD, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.: «Η Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα: Μεγαλύτερη ανάγκη τώρα από ποτέ»

-Άγγελος Χρονάς, MD,MSc,PhDc, Γενικός Χειρουργός, A' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου, Τακτικό μέλος Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου: «Καρκίνος μαστού: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές»

-Νεοκλής Κρητικός, Γενικός Χειρουργός, Κάτοχος τίτλου Θωρακοχειρουργικής στην Ελβετία, Βουλευτής Λακωνίας: «Καρκίνος του Πεπτικού Συστήματος»
-Ιωάννης Χιώτης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός- Αθλητίατρος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών- Έδρα Ανατομίας, Μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (EOKAN): «Λεμφοίδημα, η άγνωστη νόσος»

-Λαμπρινή Τίνα, Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, ΝΜ Σπάρτης: «Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα»

-Πέγκυ Καραμπάτου, Ασθενής, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εκπρόσωπος Κ.Ε.Φ.Ι. στο εξωτερικό: «Η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και των φροντιστών»

-Φωτεινή Χριστοδούλου, Κοινωνική Λειτουργός B.Sc., M.Sc. Δημόσιας Υγείας: «Δικαιώματα και παροχές για τους ασθενείς με καρκίνο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti