Το Σάββατο ανηφορίζουμε με ένα δέντρο στο ΧΑΔΑ Αφυσσού

Εθελοντική αναδάσωση για την αποκατάσταση της περιοχής

Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 11:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Σάββατο ανηφορίζουμε με ένα δέντρο στο ΧΑΔΑ Αφυσσού

Εθελοντική δενδροφύτευση στον υπο αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αφυσσού, διοργανώνουν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 ο Δήμος Σπάρτης και οι Τοπικές Κοινότητες Αφυσσού και Χρυσάφων, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του δήμου.

Η δράση θα υλοποιηθεί με δένδρα χορηγίας της εταιρείας «CocoMat» και του Κέντρου Αποθεραπείας «Παλλάδιο» με έδρα την Τρίπολη, των οποίων οι ενέργειες συντονίζονται από την ΑΜΚΕ «The Tribe in Action» και συνάδουν με τις αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων του Δήμου.  

Έπειτα από τη χαρτογράφηση του χώρου του Χ.Α.Δ.Α. από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Πρασίνου, κ. Χρήστο Κανακάκο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφυσσού, κ. Μανώλη Φριντζήλα και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, θα φυτευτούν συνολικά 800 δέντρα μεταξύ των οποίων αχλαδιές, βανίλιες, δαμασκηνιές, κορομηλιές, συκιές, βερικοκιές, αμυγδαλιές και ροδιές. Θα είναι μια ανάσα στην περιοχή του πρώην Χ.Α.Δ.Α. και στους κατοίκους της. 

Μπορείτε όμως, όλοι εσείς οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας, να φέρετε και να φυτέψετε και ένα δέντρο δικής σας επιλογής!
Η φύτευση νέων δέντρων αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειες του Δήμου Σπάρτης έναντι της κλιματικής αλλαγής, ενώ σηματοδοτεί και την έναρξη της αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. Αφυσσού, στην οποία ο Δήμος θα προσπαθήσει να συνδράμει με κάθε μέσο. 

Για την υλοποίηση της δράσης, ο Δήμος Σπάρτης θα διαθέσει αριθμό σκαπτικών εργαλείων. Παρακαλούνται ωστόσο οι συμμετέχοντες, αν έχουν τη δυνατότητα, για λόγους επάρκειας, να φέρουν και οι ίδιοι τυχόν σκαπτικά εργαλεία που διαθέτουν.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti