«Το φιόρδ και η “κόκκινη λιμνοθάλασσα” στον Γέρακα Λακωνίας»

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή

Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2022 16:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το φιόρδ και η “κόκκινη λιμνοθάλασσα” στον Γέρακα Λακωνίας»

Η τουριστική ανάδειξη του Γέρακα Λακωνίας με παράλληλη προστασία της μοναδικής λιμνοθάλασσάς του αποτελούν το θέμα ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού, Κώστα Σκρέκα και Βασίλη Κικίλια, αντίστοιχα.

Αναφέρει ειδικότερα ο κ. Βελόπουλος: «Στις ανατολικές ακτές της Λακωνίας, χτισμένο μέσα σε ένα φιόρδ, το γραφικό λιμάνι του Γέρακα προσφέρει εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Μόλις 22 χλμ. από τη Μονεμβασιά, το άγνωστο σε πολλούς λιμάνι του Γέρακα θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά της Πελοποννήσου θυμίζοντας αιγαιοπελαγίτικο νησί. Τα ασβεστωμένα σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και τα κόκκινα κεραμίδια και οι ψαροταβέρνες δίπλα στα ήσυχα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Ο Γέρακας ή “Ιέραξ”, όπως ονομαζόταν κατά τα βυζαντινά χρόνια, αποτέλεσε το ναυτικό σταθμό των Βυζαντινών για την καταπολέμηση των Σαρακηνών, καθώς και το αγκυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων, αλλά και όσων απέφευγαν τις τρικυμίες. Στην απόληξη του όρμου του υπάρχει σημαντικός υγροβιότοπος. Τα φυτά της λιμνοθάλασσας έχουν μια κοκκινωπή απόχρωση, δίνοντας την εντύπωση μιας “κόκκινης λιμνοθάλασσας”».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο Κυριάκος Βελόπουλος ρωτά τους υπουργούς Σκρέκα και Κικίλια: «Προτίθεστε όπως προβείτε -με γνώμονα τον σεβασμό στην ομορφιά της φύσης της περιοχής και τη μοναδικότητα της λιμνοθάλασσά της- σε σχεδιασμό τουριστικής περαιτέρω προβολής του Γέρακα Λακωνίας, διασφαλίζοντας παράλληλα το πέριξ μαγευτικό τοπίο και προστατεύοντας την “ερυθρή λιμνοθάλασσά” του;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti