Ν. Κρητικός για «απάτητο» Ταΰγετο: «Προσπάθεια να ενταχθούν κι άλλες περιοχές στη Λακωνία»

Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2022 10:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν. Κρητικός για «απάτητο» Ταΰγετο: «Προσπάθεια να ενταχθούν κι άλλες περιοχές στη Λακωνία»

Ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η ένταξη 6 βουνών στις ΠΑΔ (περιοχές άνευ δρόμων). Στις περιοχές αυτές, όπως προ μηνός είχε ενημερώσει με δελτίο τύπου ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός εντάσσεται και ο Ταΰγετoς από τα 432 μ. υψόμετρο και πάνω και σε μία έκταση 143 τ.χλμ.

Όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα ο κ. Κρητικός, «στόχος μας είναι να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και η βιοποικιλότητα του Ταϋγέτου και να μπορέσουμε να κληρονομήσουμε το φυσικό πλούτο ανέγγιχτο στις επόμενες γενιές. Επίσης όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη ρύθμιση απαγορεύονται στα “απάτητα βουνά”, η ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ανεμογεννήτριες). Προς αυτήν την κατεύθυνση έχω ήδη προτείνει στο Υπουργείο την ένταξη και άλλων περιοχών της Λακωνίας, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον».

Ακόμα, ο Λάκωνας βουλευτής επεσήμανε: «Με την απόφαση του υπουργείου, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία προβαίνει σε ένα τέτοιο αυστηρό πλαίσιο προστασίας ορεινών της όγκων. Φαίνεται στην πράξη ότι ταυτόχρονα και προστατεύουμε το περιβάλλον και αξιοποιούμε τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti