Πρόταση Δαβάκη για υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος

Σε ευάλωτες και τουριστικές περιοχές της Λακωνίας

Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2022 11:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόταση Δαβάκη για υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος

Υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Μάνη και τη Μονεμβάσια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ζητά ο Θανάσης Δαβάκης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης εξαίρει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υπογειοποίηση και αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας σε 67 πρωτεύουσες νομών ανά την επικράτεια, ένα έργο ύψους κατ’ αρχήν 200 εκατ. ευρώ, το 50% του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια, ο Λάκωνας βουλευτής υπογραμμίζει την ανάγκη το έργο αυτό να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, όπως ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και ο Δήμος Μονεμβασίας, που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ παρουσιάζουν σταθερά επαναλαμβανόμενες πτώσεις και διακοπές παροχής του δικτύου λόγω των καιρικών φαινομένων, της υγρασίας, των καθαλατώσεων στα γυμνά καλώδια αλλά και των πυρκαγιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Δαβάκης, «οι δύο αυτές περιοχές της Λακωνίας αποτελούν, μάλιστα, εμβληματικούς τόπους τουριστικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα της αναξιοπιστίας του δικτύου να διασύρουν ουσιαστικά το με τις πολλές προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών, οικοδομημένο brand name τους, ενώ ειδικά η ευρύτερη περιοχή της Μάνης πλήττεται σχεδόν κάθε χρόνο και από καταστροφικές πυρκαγιές που συνεπιφέρουν και οικονομικό πλήγμα κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Για τους λόγους αυτούς –«αλλά και για να ικανοποιηθεί ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι εκφράζουν δικαίως την πικρία τους καθώς έχουν πλέον μάθει «να ζουν με αυτό το πρόβλημα», γεγονός απαράδεκτο για την εποχή μας» –, όπως τονίζει ο κ. Δαβάκης, ο βουλευτής προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας και στον ΔΕΔΔΗΕ να συμπεριλάβουν στον προγραμματισμό τους την υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας σε επιλεγμένα σημεία της Μάνης και της Μονεμβασίας, καθώς και να εξετάσουν τυχόν παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του δικτύου της Λακωνίας, που προκαλούν παρόμοια φαινόμενα και θα μπορούσαν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο προγραμματισμό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti