Ευκαιρίες υποτροφιών για Έλληνες μαθητές Λυκείου

Με δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2022 10:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευκαιρίες υποτροφιών για Έλληνες μαθητές Λυκείου

«Στο πλαίσιο του» Global Citizen Scholarship Program» που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνεχίζουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ευκαιρίες υποτροφιών σε Έλληνες μαθητές Λυκείου για να συμμετάσχουν σε προγράμματα διεθνών ανταλλαγών στο εξωτερικό, από την «AFS Intercultural Programs». Η πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, τα οποία απευθύνονται σε συμμετέχοντες που είναι γεννημένοι μεταξύ 1-1-2004 και 31-12-2007.

Με τη δωρεά του ΙΣΝ, η AFS Greece προσφέρει 11 πλήρεις υποτροφίες, που ξεκινούν το φθινόπωρο του 2022, σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους μαθητές, για σπουδές στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Σερβία, τη Σουηδία, την Τυνησία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, προσφέρονται και μερικές υποτροφίες για σπουδές στην Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ελβετία. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν την ακαδημαϊκή χρονιά στη χώρα υποδοχής τους, φιλοξενούμενοι από μια τοπική οικογένεια. Η AFS Greece είναι υπεύθυνη τόσο για την επιλογή των συμμετεχόντων, όσο και για την επιλογή των σχολείων και οικογενειών υποδοχής στις εκάστοτε χώρες.  

Τον προηγούμενο χρόνο, το πρόγραμμα Global Citizen Scholarship Program έλαβε σχεδόν 450 αιτήσεις, από περισσότερες από 80 κοινότητες στην Ελλάδα και την Κύπρο, για 13 διαθέσιμες υποτροφίες, αριθμός κατά 50% αυξημένος σε σχέση με το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος. 

Η υποβολή αιτήσεων, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, γίνεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://application.afs.org/greece/s/applynowregister?cmid=964fc551-9360-49ce-ba4d-67e682477ab0.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti