Σύγχρονη σχολική στέγη για τα νήπια στις Κροκεές

Tzakas

Η «ακτινογραφία» του έργου για το νέο κτίριο του παιδικού σταθμού

Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2022 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύγχρονη σχολική στέγη για τα νήπια στις Κροκεές

Στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το «νέο κτίριο παιδικού σταθμού στην Τοπική Κοινότητα Κροκεών Λακωνίας». Το έργο, ύψους 647.644,56 ευρώ, που υποβλήθηκε και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Ευρώτα σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα ΑΕ, θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΤΚ Κροκεών (πρώην Στρατάκη).

Το πρότζεκτ αφορά την ανέγερση νέου κτιρίου το οποίο θα λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός δυναμικότητας 25 νηπίων. Το έργο θα καλύψει σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στο Δήμο Ευρώτα όσον αφορά το θέμα της σχολικής στέγης.

Όπως επισημαίνει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ, «ο δήμος, ύστερα από δεκαετή και πλέον απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, προώθησε την μελετητική ωρίμανση του έργου, προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης και να γίνει καλύτερη ανακατανομή του δυναμικού των νηπίων στην περιοχή».

Η απόφαση ένταξης περιλαμβάνει τα κάτωθι υποέργα:
- Κύριο υποέργο 1: «Νέο κτίριο Παιδικού Σταθμού στην Τοπική Κοινότητα Κροκεών Λακωνίας»
- Υποέργο 2: Διοικητικό κόστος υπηρεσιών επίβλεψης και διαχείρισης έργου
- Υποέργο 3: Δαπάνη μελετητών – τεχνικών συμβούλων
- Υποέργο 4: Δαπάνη σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης

Τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα απευθύνουν ευχαριστίες στον δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου «για τη διαχρονική συνεργασία και εμπιστοσύνη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών