Διαβούλευση για τις περιοχές Natura 2000 σε Λακωνία και Μεσσηνία

Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2022 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαβούλευση για τις περιοχές Natura 2000 σε Λακωνία και Μεσσηνία

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση τις τρεις πρώτες μελέτες από το έργο «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000»:
– Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας (μέρους) και Μεσσηνίας.
– Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης (μέρους).
– Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου (μέρους), Ηρακλείου και Λασιθίου.
  Το έργο προβλέπει την οριοθέτηση και θεσμοθέτηση διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας των περιοχών Natura 2000 και αντίστοιχους όρους και περιορισμούς στις χρήσεις γης και στην άσκηση δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη τόσο ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και προς την ανάπτυξη της χώρας.

Όλα τα αρχεία των τριών πρώτων μελετών έχουν αναρτηθεί στη σελίδα ypen.gov.gr/diavouleusi και είναι διαθέσιμα για ενημέρωση και σχολιασμό μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022 (και ώρα 23:59).

Το υπουργείο στην σχετική ανακοίνωσή του καλεί σε συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση με παρατηρήσεις και σχόλια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti