Μαργ. Σπυριδάκου: «Χαιρετίζω τη δέσμευση Τζινιέρη υπό την προϋπόθεση ότι είναι ειλικρινής»

Tzakas
Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2022 12:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαργ. Σπυριδάκου: «Χαιρετίζω τη δέσμευση Τζινιέρη υπό την προϋπόθεση ότι είναι ειλικρινής»

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου του απελθόντος και του νέου χωρικού αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κκ Θεόδωρου Βερούτη και Νίκωνα Τζινιέρη, αντίστοιχα, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, και την ερώτηση που τέθηκε από δημοσιογράφο για τις σχέσεις με την αντιπολίτευση, η ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου δήλωσε τα εξής:

«Οι πολίτες σίγουρα επιθυμούν ένα ήπιο κλίμα συνεργασίας μεταξύ μας προς επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός μας και με στόχο την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στον τόπο μας.

Χάρηκα ιδιαίτερα για την αναφορά του νέου χωρικού αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζινιέρη, ότι θα κληθούμε όλοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας πάνω σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον τόπο, αλλά προβληματίστηκα κιόλας.

Στα δυόμιση χρόνια που πέρασαν υπήρξαν κυριολεκτικά καυτά θέματα όπως
• Η αντιμετώπιση της πανδημίας,
• Οι καταστροφικές πυρκαγιές και η αντιμετώπιση των συνεπειών τους στις πυρόπληκτες περιοχές,
αλλά και άλλα χρονίζοντα ζητήματα όπως:
• Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και το φαινόμενο της υφαλμύρωσης,
• Η διάβρωση των ακτών,
• Η χωροθέτηση ανεμογεννητριών άναρχα σε τουριστικές περιοχές και περιοχές φυσικού κάλλους όπως η Μάνη και ο Μαλέας,
• Το θέμα των σκουπιδιών,
• Θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος,
• Θέματα του πρωτογενούς τομέα: Προβολής και ανάδειξης των μοναδικών λακωνικών προϊόντων, θέματα αποζημιώσεων των αγροτών, των αλιέων και των κτηνοτρόφων που στηρίζουν την οικονομία στη Λακωνία.
• Η στρατηγική για τα μεγάλα έργα ή και μικρότερα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας,
• Θέματα  πολιτικής προστασίας και θωράκισης απέναντι σε φυσικές καταστροφές.
• Η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Λακωνίας».

Σύμφωνα με την κ. Σπυριδάκου, «δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες εκ μέρους της περιφερειακής Αρχής στη Λακωνία ώστε όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι μαζί με τους βουλευτές, τις Δημοτικές Αρχές, τους επαγγελματικούς και συλλογικούς φορείς, και την πανεπιστημιακή κοινότητα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να καταθέσουμε απόψεις  ώστε να προκύψουν οι βέλτιστες προτάσεις για κάθε ζήτημα προς όφελος του Λάκωνα πολίτη.

Χαιρετίζω λοιπόν τη δέσμευση του νέου χωρικού αντιπεριφερειάρχη, υπό την προϋπόθεση  βέβαια ότι είναι ειλικρινής και είναι βέβαιο ότι, αν γίνει πράξη, θα συμβάλει στη βελτίωση του πολιτικού κλίματος μεταξύ μας. 

Το κλίμα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι πάντα καλό, αλλά δε νομίζω ότι αυτό πρέπει να απασχολεί τους πολίτες», κατέληξε η Μαργ. Σπυριδάκου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών