Εθελοντική αιμοδοσία του Κάστρου στη Μονεμβασιά

Tzakas

Την Τετάρτη 19/1

Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 16:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εθελοντική αιμοδοσία του Κάστρου στη Μονεμβασιά

Τη 12η εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει η Αθλητική Ένωση Κάστρο Μονεμβασίας, που  απευθύνει πρόσκληση και παράκληση σε όλους τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Μονεμβασίας να συμμετάσχουν στη δράση, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 5:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας.

Όπως αναφέρουν οι οργανωτές αιμοδοσίας, «οι καθημερινές ανάγκες αίματος είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης αυτών. Ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ανάγκες αίματος, καθώς λόγω της πανδημίας λιγότεροι συμπολίτες μας παίρνουν την απόφαση της αιμοδοσίας».

Η δράση, σύμφωνα με το Κάστρο Μονεμβασίας, απευθύνεται «σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας 18-65 και κυρίως στους νεαρούς συμπολίτες, ώστε όλοι δυναμικά να εκπροσωπήσουμε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς χωρίς κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να δωρίσουμε λίγο από το χρόνο μας για να αποτελέσουμε και εμείς ένα κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας που διασφαλίζουν τη δυνατότητα φροντίδας των αρρώστων».

Στόχος της ΑΕ Κάστρο Μονεμβασίας είναι «να διατηρήσει την τράπεζας αίματος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε περίπτωση ανάγκης  μετάγγισης αίματος. Στηριζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στη συμμετοχή όλων σας», εξηγεί ο σύλλογος, επισημαίνοντας ότι «η νέα τράπεζα αίματος ήδη διαθέτει το αίμα με μεγάλη προσοχή και με καθαρά κοινωνικά κριτήρια όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών