Συνάντηση Πλακιωτάκη-Δαβάκη για λιμενικά ζητήματα της Λακωνίας

Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 12:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Πλακιωτάκη-Δαβάκη για λιμενικά ζητήματα της Λακωνίας

Με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 13/1 ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας των δυο ανδρών ήταν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα λιμεναρχεία της Λακωνίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε: «Τα ζητήματα που αφορούν στις λιμενικές αρχές της Λακωνίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής μου σήμερα το μεσημέρι, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Για το Λιμεναρχείο Γυθείου, έθεσα στον υπουργό την ανάγκη ενίσχυσής του με σύγχρονο και μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα θα επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή ευθύνης του. Ο υπουργός με ενημέρωσε ότι τώρα διενεργείται σχετικός διαγωνισμός προμήθειας σκαφών και θα λάβει υπόψη του το αίτημα αυτό.

Παράλληλα, ζήτησα την ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στον Γερολιμένα, αίτημα που θα διατυπωθεί άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία για να προετοιμασθεί η υλοποίησή του.

Ζήτησα επίσης την καλύτερη στελέχωση του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως, του οποίου, όπως ανέφερα στον υπουργό, η περιοχή ευθύνης χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα αυξημένη ναυτιλιακή κίνηση, επιβλέπει την πορθμειακή γραμμή της Ελαφονήσου, τον δίαυλο των Κυθήρων, το αγκυροβόλιο του όρμου της Νεάπολης και τη διασύνδεση και εξυπηρέτηση των πλοίων με λάντζες-μία διαδικασία ιδιαίτερα αυξημένου ναυτιλιακού κινδύνου-,την ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης-Κυθήρων, καθώς φυσικά και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με τις ιδιαιτερότητες του ανοιχτού πελάγους».

Σύμφωνα με τον κ. Δαβάκη, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για την ενίσχυση αυτής της ιδιαίτερα κρίσιμης λιμενικής αρχής, ενώ τέλος ευχαρίστησε τον υπουργό για «τη συνεργασία και το πνεύμα συναντίληψης που επικράτησε».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti