Αναστολή έκδοσης αδειών κυκλοφορίας κι οδήγησης ως 23/1

Εκσυγχρονίζεται το πληροφοριακό σύστημα

Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 10:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναστολή έκδοσης αδειών κυκλοφορίας κι οδήγησης ως 23/1

Δεν θα είναι δυνατή η έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και αδειών οδήγησης από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2022, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος αδειών κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως σημειώνεται, ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα μετάβασης του νέου συστήματος (δηλαδή από 14 Ιανουαρίου έως 23 Ιανουαρίου 2022) οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας «δεν θα είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν κοινό που έχει σχέση με εκδόσεις αδειών κυκλοφορίας, αδειών οδήγησης κλπ».

Εξάλλου, αλλαγές επέρχονται στον τρόπο με τον οποίο θα εκδίδεται η ιατρική εξέταση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, καθώς η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μέσω του gov.gr.  Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους ιατρούς να ενταχθούν στο νέο σύστημα της διαδικασίας έκδοσης, αλλά και ανανέωσης των αδειών, στις κατηγορίες των αδειών όπου απαιτείται. Με βάση το πλαίσιο διενέργειας της ιατρικής εξέτασης που περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο ιατρός συμπληρώνει και εκδίδει το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, ενημερώνεται αυτόματα ο ψηφιακός φάκελος του υποψηφίου στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti