Διευρύνεται το δίκτυο δωρεάν WiFi στον Δ. Σπάρτης

Tzakas

Μέσω προγράμματος για την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο - Τα προτεινόμενα 9 σημεία σε πόλη και χωριά

Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 16:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διευρύνεται το δίκτυο δωρεάν WiFi  στον Δ. Σπάρτης

Τη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο «Wifi4GR-Ανάπτυξη δημόσιων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», για την υλοποίηση δικτύου δωρεάν σημείων wifi ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπάρτης. Η απόφαση προέκυψε σε συνέχεια σχετικής επιστολής του υπουργού Επικρατείας και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή, στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους, σε περίπου 2.500 περιοχές σε όλη την επικράτεια.

Ο Δήμος Σπάρτης πρότεινε 9 περιοχές ασύρματης πρόσβασης, που θεωρεί κατάλληλες προς ένταξη στο έργο (5 περιοχές που αντιστοιχούν στον δήμο, καθώς και 4 επιπλέον σημεία, εκμεταλλευόμενος τη σχετική δυνατότητα), τεκμηριώνοντας αντίστοιχα τις αυξημένες ανάγκες και την αυξημένη τουριστική κίνηση που παρουσιάζουν.

Προτεινόμενα σημεία ασύρματης πρόσβασης:

Σπάρτη
- πάρκο Ευαγγελίστριας
- κενοτάφειο Λεωνίδα

Σελλασία – πλατεία
Γκοριτσά – πλατεία
Καστόρι – πλατεία

Επιπλέον προτεινόμενα σημεία:
Καρυές – πλατεία
Σπάρτη – πλατεία Σαϊνόπουλου (Νέος Κόσμος)

Μυστράς
- Άνω πύλη Κάστρου
- Κάτω πύλη Κάστρου

Ο τρόπος εφαρμογής
Η δράση θα υλοποιηθεί με μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και της «Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών» (ΕΥΔΕ-ΤΠΕ) της «Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων» (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπου παρατηρείται υστέρηση, στην παροχή προστιθέμενης αξίας σε αναπτυξιακές δραστηριότητες στην περιοχή, στην αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες, στην διαθεσιμότητα του διαδικτύου μέσω ασύρματων μεθόδων πρόσβασης, καθιστώντας το έτσι προσιτό σε κατηγορίες χρηστών που δεν βρίσκονται απαραίτητα σε κάποιο σταθερό χώρο και στην αξιοποίηση από τους πολίτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και πηγών πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα μέσα από το διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Σπάρτης αναλαμβάνει την υποχρέωση για τη λειτουργία του εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης στα εν λόγω σημεία για τουλάχιστον πέντε χρόνια, καθώς και τη δέσμευση για παροχή ρεύματος και σύνδεσης της μέγιστης διαθέσιμης ταχύτητας στο διαδίκτυο για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο βαρύνει τον δήμο.

Με το έργο αυτό συμπληρώνονται τα σημεία ασύρματης πρόσβασης (Wifi Hotspots) που λειτουργούν σε διάφορα σημεία της Σπάρτης, έχοντας υλοποιηθεί με συμμετοχή του δήμου σε προηγούμενα προγράμματα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών