Καταδυτικός και θρησκευτικός τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Ζαχαράκη - Κρητικού

Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 10:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταδυτικός και θρησκευτικός τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Ζαχαράκη - Κρητικού

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.
Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν ο καταδυτικός και ο θρησκευτικός τουρισμός στη Λακωνία, δύο τομείς οι οποίοι μπορούν να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο κ. Κρητικός επανέφερε το θέμα του καταδυτικών πάρκων Μονεμβασιάς και Νεάπολης, διαβεβαιώνοντας την Υφυπουργό ότι υπάρχουν ήδη μελέτες να κατατεθούν προς αξιολόγηση, όποτε είναι έτοιμο το διαδικαστικό πλαίσιο.

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί εθνικό συμβούλιο καταδυτικού τουρισμού, το οποίο ενημερώνει και εισηγείται την εθνική στρατηγική καταδυτικού τουρισμού, όπως αυτή θεσπίστηκε για πρώτη φορά με το ν. 4688/2020 του Υπουργείου, ενώ προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες για την υλοποίησή της. 

Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί χώρο στον οποίο δικαιωματικά μπορούμε να αξιώνουμε την ανάδειξη της χώρας μας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Επίσης ο κ. Κρητικός έθεσε το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην Κρήτη και στην Κύπρο. Η Υφυπουργός δήλωσε ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία και με την Περιφέρεια και τις δύο Μητροπόλεις της Λακωνίας, για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ανάδειξης και προβολής θρησκευτικών προορισμών στη λακωνική γη.

Η κ. Ζαχαράκη, τέλος, ενημέρωσε τον κ. Κρητικό ότι εντός του 2022 θα τρέξει πρόγραμμα τρίμηνης εκπαίδευσης για ανέργους του κλάδου του Τουρισμού, και ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα ανέλθει στους 20.000.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti