Στο πρόγραμμα «Junior Achievement Greece» το ΓΕΛ Γερακίου

Για την προώθηση επιχειρηματικών προσπαθειών μαθητικών ομάδων

Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 10:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο πρόγραμμα «Junior Achievement Greece» το ΓΕΛ Γερακίου

Το «Junior Achievement Greece», ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός προγραμμάτων/διαγωνισμών επιχειρηματικότητας για μαθητές και φοιτητές, ξεκινά ένα νέο θεσμό με σκοπό να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές προσπάθειες μαθητικών ομάδων σε δημόσια σχολεία με έμφαση στα μικρά, ακριτικά και ειδικά γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

Ο οργανισμός απηύθυνε πρόσκληση σε κορυφαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο να γίνουν καθοδηγητές (inspirational mentors) σε μαθητικές «start up», έτσι ώστε να συγχαρούν, να εμπνεύσουν, να ενδυναμώσουν και να συμβουλεύσουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τη δική τους «επιχείρηση». Η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης και ο νέος αυτός θεσμός ξεκινά δυναμικά στο πλαίσιο καμπάνιας με τίτλο «Στηρίζουμε τoυς μαθητές και τις μαθήτριες startuppers που αλλάζουν την Ελλάδα».

Οι μαθητικές «start up» δημιουργούνται κατά την υλοποίηση του δημοφιλούς εκπαιδευτικού προγράμματος/project για εφήβους, «Εικονική Επιχείρηση», το οποίο τελεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να γίνει inspirational mentor, καθώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνολικά 36 inspirational mentors θα έχουν δύο συναντήσεις τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο με την ομάδα τους (διαδικτυακές ή δια ζώσης), θα την «διαφημίσουν» στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video 2022» (18 Μαρτίου) και θα συμμετέχουν στην απονομή των βραβείων στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. 

Από τη Λακωνία συμμετέχει στο πρόγραμμα το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Γερακίου, με καθοδηγήτρια τη γενική διευθύντρια της Google στη νοτιανατολική Ευρώπη κ. Πέγκυ Αντωνάκου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti