Μπαίνει στην αφετηρία η αστική αναζωογόνηση της Σπάρτης

Ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με χρηματοδότηση άνω των 6,5 εκ. ευρώ - Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2022 18:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπαίνει στην αφετηρία η αστική αναζωογόνηση της Σπάρτης

Μια συγκροτημένη τεχνική παρέμβαση, που υπόσχεται πως θα αλλάξει την μορφή και τη δομή της Σπάρτης, προσφέροντας την πολυπόθητη «αστική αναζωογόνηση», εγκρίθηκε για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Για το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ, με ποσό χρηματοδότησης 6.652.900 ευρώ, το οποίο οριστικοποιήθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Γ. Πέτσα, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων & Ανάπτυξης του Δ. Σπάρτης κ. Γεωργία Δεδεδήμου δήλωσε πως «με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ευοδώθηκε η προσπάθεια για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης», ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου του δήμου μας”».

109515988 10222873622532907 4504941070228812456 nΗ υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης» αφορά τη συνέχεια της ανάπλασης του κέντρου της πόλης της Σπάρτης και συγκεκριμένα ανάπλαση τμημάτων της οδού Κ. Παλαιολόγου από την οδό Όθωνος Αμαλίας έως την οδό Θερμοπυλών. Το κεντρικό τμήμα (μεταξύ των οδών Ευαγγελιστρίας και Βρασίδου) έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» (αρ. πρωτ.91111/5-4-2021 απόφαση περιφερειάρχη Πελοποννήσου) και είναι στη διαδικασία δημοπράτησης.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η πόλη της Σπάρτης να γίνει φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, να προβληθεί και αναδειχθεί το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο της ιστορίας της, να αποκτήσει μια ισχυρή κεντρική περιοχή αναφοράς αντάξια της ιστορίας και του παγκοσμίου φήμης ονόματός της.

Η «ακτινογραφία» του έργου
Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
- Υποέργο 1: «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης – Βόρειος και Νότιος Κλάδος Οδού Παλαιολόγου – Λοιπές Παρεμβάσεις εντός Ιστορικού Τραπεζίου» (6.180.000 €)
- Υποέργο 2: Δαπάνη σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης (6.200 €)
- Υποέργο 3: Διοικητικό Κόστος Υπηρεσιών Επίβλεψης και Διαχείρισης του Υποέργου 1 (92.700 €)
- Υποέργο 4: ‘Έργα Σύνδεσης, Μεταφοράς, Αποκατάστασης Δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) του Υποέργου 1 (124.000 €)
- Υποέργο 5: Μελέτες Ωρίμανσης του έργου «Δράσεις και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης της Σπάρτης για την διασύνδεση του αστικού κέντρου (ιστορικό τραπέζιο) με τις «γειτνιάζουσες» αναπτυξιακές, πολιτιστικές δυνατότητες και παραγωγικές λειτουργίες της» (250.000 €).
 

φωτο: Panos Psihogios (σελίδα FB «Η Σπάρτη από ψηλά»)


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε 
μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti