Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δ. Σπάρτης στο πρόγραμμα εκπόνησης πολεοδομικών σχεδίων

Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2022 07:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δ. Σπάρτης στο πρόγραμμα εκπόνησης πολεοδομικών σχεδίων

Εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά, η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την επικράτειά του. 

Τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια – ουσιαστικά μετεξέλιξη των γενικών πολεοδομικών σχεδίων και των σχεδίων χωρικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης- θα καθορίσουν τη χρήση γης, τους όρους δόμησης, τις περιοχές προστασίας, θα ορίζουν τις περιοχές παραγωγικών δραστηριοτ΄τηων, θα καθορίζουν και θα χαρακτηρίζουν το οδικό δίκτυο. Επιπλέον θα περιλαμβάνουν και μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή αλλά και μέτρα για την υποστήριξη καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Τα τελικά κείμενα των σχεδίων θα συνοδεύονται από στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων και θα εγκρίνονται με Προεδρικά Διατάγματα ώστε να τύχουν προδικαστικού ελέγχου από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti