Κόβει βασιλόπιτα στα 1.600 μ. του Πάρνωνα ο ΕΟΣ Σπάρτης

«Ποδαρικό» στο νέο έτος με πεζοπορία

Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2022 14:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κόβει βασιλόπιτα στα 1.600 μ. του Πάρνωνα ο ΕΟΣ Σπάρτης

Την πρώτη πεζοπορία του έτους στον Πάρνωνα, η οποία θα περιλαμβάνει και την καθιερωμένη κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας στο βουνό, πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Ιανουαρίου για τα μέλη του, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης. Η πεζοπορία θα γίνει στην κυκλική διαδρομή Πλατύ Ποτάμι (1.200 μ.) - Αη Γιάννης Κούρος - Πυροφυλάκιο (1.600 μ.) - Πλατύ Ποτάμι.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε περίπου 5, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β.

Η πορεία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (αδιάβροχα πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, γκέτες, μπατόν, σκουφί, γάντια, επαρκή ποσότητα νερού).

«Η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, είναι πολύ όμορφη και θα μας δώσει τη χαρά να συναντήσουμε χιόνι και να περπατήσουμε στο χειμερινό πεδίο», επισημαίνει ο ΕΟΣ Σπάρτης.

Η συνάντηση έχει οριστεί στις 7:30΄ το πρωί της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης, για να ακολουθήσει μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές της δράσης Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) και Κώστα Λαγανά (6974098419) μέχρι την Παρασκευή 14/1.

Σημειώνεται πως θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti