Ανακοινώθηκαν οι τιμές μονάδας για τις απαλλοτριώσεις στο Φράγμα της Κελεφίνας

Tzakas

Αναλυτικός οδηγός από το Ινστιτούτο Σπάρτης

Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2022 09:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανακοινώθηκαν οι τιμές μονάδας για τις απαλλοτριώσεις στο Φράγμα της Κελεφίνας

Το Ινστιτούτο Σπάρτης , το οποίο ήδη από το 2018 έχει ασχοληθεί με την ανάδειξη του έργου του Φράγματος της Κελεφίνας και διοργάνωσε προς τούτο και την μοναδική ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, ανακοίνωσε ότι το έργο του Φράγματος τα Κελεφίνας βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι τιμές μονάδας για τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή όπου πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο. 

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο παρουσιάζει προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου την ειδική αίτηση που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο προς το Μονομελές Εφετείο Ναυπλίου, δια της οποίας προτείνει τις τιμές μονάδος για τα υπό απαλλοτρίωση στοιχεία των ιδιοκτησιών που θα καλύψει το Φράγμα. Με την συγκεκριμένη αίτηση το Ελληνικό Δημόσιο ζητά από το δικαστήριο την έκδοση απόφασης ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίηση εργασιών επί όλων των απαλλοτριουμένων ακινήτων και η αποβολή των ιδιοκτητών πριν εκδοθεί η απόφαση για τον προσδιορισμό και την καταβολή των αποζημιώσεων.  

Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Σπάρτης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλη την ειδική αίτηση και να ενημερωθούν για το ύψος των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κινηθούν στο μέλλον.    

Μπορείτε εδώ να δείτε σχετικά

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών