Με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συναντήθηκε ο Θ. Δαβάκης

Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2022 09:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συναντήθηκε ο Θ. Δαβάκης

Με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και του έθεσε το ζήτημα των ελλείψεων που έχουν προκύψει στις υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας, κυρίως λόγω των παλαιότερων προκηρύξεων που κηρύχθηκαν άγονες, αλλά και των πρόσφατων συνταξιοδοτήσεων. 

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον υπουργό την επαναπροκήρυξη -σε υψηλότερο βαθμό- των θέσεων που κηρύχθηκαν άγονες, ώστε αυτές να καταστούν ελκυστικότερες για τους ενδιαφερόμενους καθώς και να προκηρυχθούν σε αναλογία ένα προς ένα, όλες οι κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεων. 

Ζητήθηκε, επιπλέον, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η έγκριση όλων των αιτημάτων για επικουρικό προσωπικό που έχουν προωθήσει οι υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας στην 6η ΥΠΕ.

Τέλος ο κ. Δαβάκης αιτήθηκε και την αλλαγή των γεωγραφικών ορίων ευθύνης των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, γιατί η μέχρι σήμερα εικόνα «είναι μνημείο ανορθολογισμού», όπως δήλωσε ο βουλευτής. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λάκωνας πολιτικός, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου και τον διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων Κωνσταντίνο Κορωνιό, οι οποίοι συνομίλησαν με τον υπουργό και εξέθεσαν απευθείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ο κ. Πλεύρης, διαβεβαίωσε τον βουλευτή πως θα προωθηθεί η επανπροκήρυξη των άγονων θέσεων στις νοσοκομειακές μονάδες Σπάρτης και Μολάων, πως θα καλυφθεί άμεσα η κενή θέση καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Μολάων και πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπεται η αλλαγή της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων μας για τη συμβολή τους σε αυτήν.

Οι προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για την υγειονομική θωράκιση των μονάδων υγείας της Λακωνίας εν μέσω πανδημίας είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Δαβάκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti