Παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας μέχρι τις 23 Ιανουαρίου

Κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Επιδημιολόγων

Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2022 18:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας μέχρι τις 23 Ιανουαρίου

Την παράταση των ισχυόντων μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Επιδημιολόγων, η οποία είχε συνεδριάσει νωρίτερα την ίδια μέρα. 

Εξετάζοντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, οι επιστήμονες έκριναν ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, που τέθηκαν σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες του 2021, δεν πρέπει να διαφοροποιηθούν, εξανεμίζοντας την ελπίδα για επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και διασκέδαση. «Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, τα μέτρα που θα ισχύουν ως τις 23 Ιανουαρίου είναι:

- Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται.

- Απαγόρευση οργανωμένων πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

- Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

- Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εφαρμόζεται έως και 50%, ενώ ισχύει και το κυλιόμενο ωράριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti