Το δικό σας σχόλιο: «Συμπληρωματικά» στοιχεία δια το «Πάρκο Γουδέ»

Επί του σχολίου του κ. Ιωάννη Χρηστάκη – φιλολόγου

Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2022 09:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το δικό σας σχόλιο: «Συμπληρωματικά» στοιχεία δια το «Πάρκο Γουδέ»

Ως τακτικού αναγνώστη – συνδρομητή του «Λακωνικού Τύπου» δεν θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής μου, ένα τόσο σοβαρό σχόλιο, αφορόν τους δωρητάς του «Πάρκου Γουδέ», το οποίο αγγίζει και εμέ προσωπικά, και το οποίο μου έδωσε την ευκαιρίαν να υπενθυμίσω στο Δήμο Σπάρτης (Διαχρονικά στο Δήμο Σπάρτης και όχι μόνο στην νυν Δημαρχιακήν αρχήν), την μέχρι τώρα μη πραγματοποιηθείσαν υποχρέωσιν – δεσμευσίν του, έναντι του δωρητού Νικολάου Αθανασίου Γουδέ, και εξηγούμαι.

Ο ΔΩΡΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΟΥΔΕΣ, είχε ζητήσει από τον τότε Δήμαρχο Σπαρτιατών, ή εαν θέλετε, απαιτήσει και είχε λάβει σαφή διαβεβαίωση επ’ αυτού πως όταν θα δημιουργηθεί το άλσος να τοποθετηθεί σιδηρά τοξοειδής αψίδα, ύπερθεν της Κεντρικής Εισόδου του Αλσους επί της οποίας θα ανεγράφετω με σιδηρά, ανάγλυφα, κεφαλαία, μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα, το όνομα του «Πάρκου» : αφιέρωσις, τιμής ένεκεν, είς τον πατέρα του, δημιουγού του Γουδέικου κτήματος’ μέρος αυτού του κτήματος ο Νικόλας Γουδές εκληρονόμησε από τον πατέρα του, περίπου 42 στρέμματα, το οποίο ανιδιοτελώς εδώρησεν εις τον Δήμο Σπάρτης, αποκλειστικώς, δια την δημιουργίαν άλσους και δια την αλήθειαν των πραγμάτων αυτός, ο Νικόλας Γουδές, είναι και ο ΜΟΝΟΣ δωρητής της εκτάσεως, εις την οποίαν εδημιουργήθηκε το «Παρκο». 

Μάλιστα, εγώ και ο πρώτος εξάδελφός μου, ο Θανάσης Γουδές – Δικηγόρος, υπεγράψαμεν την τελικήν πράξην της Δωρεάς, ως μόνοι Πληρεξούσιοι, του θείου μας Νικολάου Αθανασίου Γουδέ, τούτου εβρισκομένου εκείνη την περίδον εις τον τόπο της μονίμου κατοικίας του, εις Η.Π.Α.

Δια πολλούς και ποικίλους λόγους που δεν είναι του παρόντος, πέρασαν πολλά χρόνια πριν δημιουργηθεί επι δημαρχείας Κ. Στάυρου Αργειτάκου, το Αλσος, οτε και παρεδώθη αυτό το στολίδι εις τους κατοίκους αυτής της πόλεως και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως απόντος του δωρητού, διότι ο Νικόλας Γουδές, λόγω αποδημίας δεν ευτύχησε να δει την επιθυμία του πραγματοποιηθείσαν!

Όλα αυτά τα εξέθεσα κ. Χρηστάκη, διότι διαβάζοντας το ωραίο σας σχόλιο και διαβλέποντας την αγάπη σας και εκτίμησήν σας για την οικογένεια Γουδέ, αντελήφθην ότι υπήρξε έλλειψή της πλήρους γνώσεως της ιστορίας του Άλσους ως προς το ποίος είναι ο Δωρητής της εκτάσεως δια την δημιουργία του και ο οποίος εις το σχόλιον σας δεν αναφέρεται καθόλου, ο Νικόλαος Αθανασίου Γουδές.

Πριν κλείσω το παρόν σχόλιο θέλω να εκφράσω την ευχήν να το δει και να το διαβάσει η νυν Δημοτική Αρχή ώστε να διορθώσει την εν τη αρχή του άρθρου αναφερθείσαν παράλειψιν των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, όσον αφορά εις την έμπρακτων ονοματοδοσίαν του «Πάρκου»

Με πολλές θερμές ευχές, Καλή Χρονιά,
Ιωάννης Δ. Γούτος Ειδικός παθολόγος
Μόνιμον Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άλσους Γουδέ
 

Υ.Γ.: Αναμένω, μετά τα εκτεθέντα, πρόσκλησιν συγκλίσεως της Επιτροπής δια υλοποίησιν της εκτεθείσις εκκρεμότητος, εφόσον χρειάζονται διευκρινήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti