Το πλάνο του πελοποννησιακού τουρισμού για το 2022

Tzakas

Τα 7 σημεία που «ποντάρει» η Περιφέρεια για προβολή

Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2022 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το πλάνο του πελοποννησιακού τουρισμού για το 2022

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022 παρουσιάστηκε την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού στην Τρίπολη, υπό την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, παρουσία και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ακολούθησε διαβούλευση των μελών της επιτροπής επί του περιεχομένου του εν λόγω προγράμματος, το σύνολο των σχεδιαζόμενων δράσεων με κόστος που ανέρχεται σε 1.955.000 ευρώ, ενώ παρέμβαση έκανε και ο περιφερειάρχης.

Το φετινό πρόγραμμα χωρίζεται σε 7 δράσεις και αφορά, ειδικότερα, σε:
- Εκθέσεις τουρισμού και αγροδιατροφής, φυσικές, ψηφιακές ή υβριδικές.
- Διαφήμιση με ψηφιακά και παραδοσιακά μέσα.
- Ενέργειες για την αναβάθμιση και διαχείριση των ψηφιακών καναλιών τουριστικής επικοινωνίας.
- Εκδηλώσεις, διοργανώσεις, φεστιβάλ με έμφαση στη θεσμοθέτηση και υλοποίηση Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
- Παραγωγή περιεχομένου προβολής (οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες, κείμενα και λοιπά επικοινωνιακά υλικά).
- Μελέτες για την (α) επικαιροποίηση της τουριστικής επικοινωνιακής ταυτότητας, (β) θεσμοθέτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, (γ) ανάπτυξη των επιμέρους τουριστικών προϊόντων γαστρονομίας, οικοτουρισμού και τουρισμού υπαίθρου.
- Δράσεις Δημοσίων Σχέσεων (fam trips, road shows και ημερίδες).

Στην εισήγησή της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου τόνισε ότι απώτερος στόχος του φετινού προγράμματος είναι η ενίσχυση του brand awareness (αναγνωρισιμότητα επωνυμίας) του προορισμού «Πελοπόννησος» και η εδραίωσή του ως αυθεντικού και βιώσιμου «top of mind» τουριστικού προορισμού, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της προβολής και προώθησης θεματικών μορφών τουρισμού, και η αύξηση της ικανοποίησης του επισκέπτη μέσω της ανάδειξης αυθεντικών, εξατομικευμένων εμπειριών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, η Βίβιαν Μανωλέσου, ειδική γραμματέας της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικών και Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Παναγιώτης Ιωάννου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, Αργολίδας Παναγιώτης Ψυχογιός και Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, η Παρασκευή Κεχρή, μέλος των ξενοδοχείων μικρής κλίμακας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO Αλέξανδρος Τσαξιρλής, ο ειδικός σύμβουλος της ΔΕΘ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών