Στο Πρόγραμμα Εκπόνησης Πολεοδομικών Σχεδίων εντάχθηκε ο Δ. Μονεμβασίας

Σημαντικό βήμα για την επίλυση χρόνιων χωρικών προβλημάτων

Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2022 11:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Πρόγραμμα Εκπόνησης Πολεοδομικών Σχεδίων εντάχθηκε ο Δ. Μονεμβασίας

Εγκρίθηκε με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, η ένταξη του Δήμου Μονεμβασίας στο Πρόγραμμα Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» μετά και από το σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί τον Ιούλιο του 2020.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η εκπόνηση της μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Μονεμβασίας», το οποίο περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Ζάρακα, Μονεμβασίας, Ασωπού, Βοιών και Μολάων.

Η προκήρυξη των μελετών του προγράμματος «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» θα πραγματοποιηθεί άμεσα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που αποτελεί την αναθέτουσα αρχή, η οποία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα και την ευθύνη παρακολούθησης της εξέλιξης όλων των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι αυστηρά ο Ιούνιος 2025.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια -ουσιαστικά μετεξέλιξη των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων/ΓΠΣ και των Σχεδίων Χωρικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης/ΣΧΟΑΠ-, θα καθορίσουν χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας, θα ορίζουν τις περιοχές παραγωγικών δραστηριοτήτων, θα καθορίζουν και θα χαρακτηρίζουν το οδικό και γενικώς τα μεταφορικά δίκτυα. Επίσης, θα περιλαμβάνουν μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και μέτρα για την υποστήριξη καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Τα τελικά κείμενα θα συνοδεύονται από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων και θα εγκρίνονται μέσω Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να τύχουν προδικαστικού ελέγχου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Η ένταξη της σχετικής μελέτης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου, ήταν μια στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, έτσι ώστε να ισχύουν από κοινού οι ίδιες προϋποθέσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίλυση χρόνιων και κρίσιμων χωρικών προβλημάτων», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti