Παναρίτης: «Επεκτείνετε την ΚΥΑ για στήριξη όλων των επιχειρήσεων της εστίασης»

Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 11:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παναρίτης:  «Επεκτείνετε την ΚΥΑ για στήριξη όλων των επιχειρήσεων της εστίασης»

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με τη διεύρυνση των ΚΑΔ των επιχειρήσεων εστίασης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον Ιανουάριο του 2022, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του φορέα σημειώνει: «Ο νέος χρόνος παρόλο τις ευχές όλων μας να ξεπεράσει το πρόβλημα της πανδημίας, φαίνεται ότι δεν θα απαλλαγεί ακόμα από αυτή και τις επιπτώσεις της σε κοινωνία και οικονομία. Η πανδημία για ακόμα μια φορά πλήττει την χώρα μας με πρωτοφανή αριθμό κρουσμάτων και  οι νέοι περιορισμοί στην εστίαση οδηγούν τους επιχειρηματίες του κλάδου σε οικονομική ασφυξία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος μια στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τέσσερις στις δέκα έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Επίσης πάνω από τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία».

Όπως επισημαίνει ο Ι. Παναρίτης, «η ανακοίνωση της κυβέρνησης περί αναστολών συμβάσεων σε συγκεκριμένους ΚΑΔ δίνει ανάσα ελπίδας στην ήδη τεταμένη οικονομική κατάσταση των πλητομμένων επιχειρήσεων εστίασης. Παρόλα αυτά ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εξαιρείται του μέτρου. Το γεγονός αυτό προκαλεί αναστάτωση τόσο σε επιχειρηματίες όσο και σε εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξέρουν τη μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση παύσης εργασίας της επιχείρησής στην οποία εργάζονται».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας τονίζει: «Βάσει των προαναφερθέντων, σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε την επέκταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε να συμπεριληφθούν και άλλοι κωδικοί αριθμοί δραστηριοτήτων, στοχεύοντας στη στήριξη όλων των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης. Η επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti