Λαμπρός ο εορτασμός των Φώτων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Ο αγιασμός των υδάτων σε Γύθειο και Μονεμβασιά

Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2022 18:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρός ο εορτασμός των Φώτων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γύθειο ο εορτασμός των Θεοφανείων, τηρουμένων όλων των ενδεδειγμένων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

Το πρωί της Πέμπτης (6/1) τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου η ακολουθία του Όρθρου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’. Στη συνέχεια, στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας της πόλης πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο 15χρονος μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος ο οποίος έλαβε από τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο έναν σταυρό.

Εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού οι ιερές ακολουθίες και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγιναν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε άνευ λιτανευτικής πομπής αλλά με απευθείας προσέλευση κλήρου, αρχών και λαού στο σημείο καταδύσεως ενώ ήταν απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Παρόντες στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας Αθ. Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Κ. Πολίτης, η υποδιοικήτρια του ΑΤ Γυθείου Υπαστυνόμος Β’ Β. Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης ΛΣ, Ευ. Τσάλης, ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου Αντιπύραρχος Κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

Στη Μονεμβασιά
Με εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια και με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έλαβε χώρα στη Μονεμβασία η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού και ο αγιασμός των υδάτων.

Παρέστησαν, ανάμεσα σε άλλους, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Χαραμή και Βασίλης Κουλουβάκος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεκτάριος Γάγκας και η διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Ελένη Σωτηροπούλου.

Για πρώτη φορά έγινε η ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα, στην θέση «Πλάκα», από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Στ. Χριστάκος ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά τον εφημέριο Μονεμβασίας πατήρ Κωνσταντίνο Κρυπωτό για τη λαμπρή τελετή, όπως πολλές άλλες που με την φροντίδα του έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Μονεμβασιά. Επίσης ευχαριστούμε την υπάλληλο του Δήμου Μονεμβασίας Νίκη Πετράκου για την οργάνωση της τελετής και το προσωπικό του δήμου μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti