Διαδικτυακή συνάντηση για τον αγωγό East-Med

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 08:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαδικτυακή συνάντηση για τον αγωγό East-Med

Σε διαδικτυακή συνάντηση θα μετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) για το ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου East-Med Poseidon, καθώς τμήμα του εν λόγω αγωγού διέρχεται από περιοχές της Λακωνίας και της Αρκαδίας.

Η πιο πάνω συνάντηση έχει προσδιοριστεί για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου και την διοργανώνει η IGI Poseidon Α.Ε., εταιρεία η οποία προτείνει το συγκεκριμένο έργο και στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και η ιταλική εταιρεία Edison S.p.A.

Ο East-Med Poseidon είναι ένας διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου, που σκοπό έχει την διασύνδεση των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου και του ευρωπαϊκού συστήματος ενέργειας, μέσω της Κύπρου, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Σκοπός της συνάντησης είναι η συλλογή απόψεων για την περαιτέρω θεώρηση στη μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων (ΜΠΚΕ), την οποία εκπονεί η πιο πάνω εταιρεία, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις που απαιτούνται από τις ελληνικές Αρχές και τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti