Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στην Πελοπόννησο

Tzakas

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2022 14:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στην Πελοπόννησο

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο στη διαδικτυακή εκδήλωση του «Europe Direct Πελοπόννησος» με τίτλο «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Προκλήσεις στην Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μμ. 

Η εκδήλωση θα εστιάσει στην ανάδειξη αφενός του τρόπου αντιμετώπισης των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και αφετέρου στον τρόπο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Επιπλέον, θα επισημανθεί η ψηφιακή στρατηγική της ΕΕ, που στοχεύει να κάνει αυτόν τον μετασχηματισμό να λειτουργήσει για ανθρώπους και επιχειρήσεις, προκειμένου η μετάβαση να γίνει δελεαστική. 

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, ποιοτικές θέσεις εργασίας, ειδικά για τους νέους και τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου οι τοπικές οικονομίες να μετατραπούν σε αποδοτικές και ανταγωνιστικές. 

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρήστος Δήμας και ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μπρατάκος.
Σύνδεσμος εγγραφής στην ημερίδα: https://tinyurl.com/2p827x9h

Αναλυτικά το πρόγραμμα
6:00 μμ| Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» και Γενικό Γραμματέα ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη.
6:10 μμ | Χαιρετισμοί από τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Χρήστο Δήμα, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Μπρατάκο, το Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα.
6:40 μμ | Ομιλίες από τους: Ιωάννη Παναρίτη, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Αθανάσιο Κριεμάδη, Καθηγητή Στρατηγικού Σχεδιασμού στο ΠΑ.ΠΕΛ, Dr Γεώργιο Κάββουρα Γενικό Διευθυντή Hellenic Power and Grid SMSA και Ιωάννη Γεωργιζά, Γενικό Διευθυντή Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη»
7:40 μμ | Παρεμβάσεις από τους: Φώτιο Δαμούλο, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αργολίδας, Ευάγγελο Ξυγκώρο, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παναγιώτη Λουζιώτη, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κορινθίας και Ιωάννη Τρουπή, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την ημερίδα θα συντονίσει η διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος και Επικεφαλής του «Europe Direct Πελοπόννησος», κ. Βίκυ Ιγγλέζου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών