Μετανάστες από τη Σπάρτη στη Γερμανία

για το γιο τους που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού (VIDEO)

Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2022 09:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μετανάστες από τη Σπάρτη στη Γερμανία

Στην εκπομπή «Μαμάδες» της κρατικής τηλεόρασης μίλησε ο Σπαρτιάτης Γιάννης Αραγιάννης, ο οποίος πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, μετανάστευσε στη Γερμανία προκειμένου ο γιος του που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού να έχει μια καλύτερη ζωή.

Όπως δηλώνει ο κ. Αραγιάννης στην κάμερα της εκπομπής, όταν ο γιος του ήταν 2,5 ετών αντιλήφθηκαν ότι οι κινήσεις και οι αντιδράσεις του σε κάθε τι καινούργιο ήταν σπασμωδικές. Αυτό τους παρακίνησε να επισκεφθούν ειδικούς, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι ο γιος τους ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

«Εντοπίσαμε το πρόβλημα, κάναμε σεμινάρια, μάθαμε τι σημαίνει αυτισμό και τι μπορούμε να κάνουμε και να βοηθήσουμε το παιδί μας ώστε να είναι καλύτερα», υπογραμμίζει ο κ. Αραγιάννης, ενώ τονίζει πως, «αποφασίσαμε να το αντιμετωπίσουμε σε άλλη χώρα, η οποία δέχεται τέτοιες καταστάσεις». 

«Με εφαλτήριο την περιπέτεια του παιδιού, αποφασίσαμε να έρθουμε στη Γερμανία. Η εξέλιξη του είναι πολύ καλή, στο σχολείο είναι άριστος, δεν καταλαβαίνεις ότι έχει αυτισμό», συνεχίζει ο κ. Αραγιάννης. 

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκείνος και η οικογενειά του κατά τα πρώτα χρόνια διαμονής τους στη Γερμανία, απάντησε πως «Ξεκινήσαμε από την Ελλάδα με μια προκατάληψη απέναντι στους Γερμανούς. Πιστεύαμε ότι θα βρούμε δυσκολίες αλλά τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Μας δέχθηκαν με σεβασμό».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti