«Η ανάπτυξη θέλει δρόμους για να φτάσει σε έναν τόπο»

Tzakas

Κρητικός με υφυπουργό Υποδομών για λακωνικούς δρόμους

Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 12:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η ανάπτυξη θέλει δρόμους για να φτάσει σε έναν τόπο»

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τα υπό μελέτη έργα οδοποιίας στη Λακωνία.

Ο κ. Κρητικός έθεσε τα παρακάτω θέματα: 1. Ολοκλήρωση μελέτης Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, 2. παράκαμψη Σκάλας, 3. παράκαμψη Βλαχιώτη, 4. βελτίωση δρόμου προς Μολάους – Μονεμβάσια, 5. νέα γέφυρα Ευρώτα.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι η μελέτη του έργου της Εθνικής Οδού θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη διευκρινίστηκε ότι οι δύο μελέτες για τις παρακάμψεις είναι ήδη σε φάση εκτέλεσης από την Περιφέρεια, η μεν του Βλαχιώτη έχει ολοκληρωθεί, η δε της Σκάλας θα ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό, ότι το έργο της νέας γέφυρας Ευρώτα είναι δρομολογημένο και θα εκτελεστεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια (3.500.000 €). Τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για βελτιώσεις στο δρόμο Απιδιά – Μολάοι και απαιτείται χρηματοδότηση για την κατασκευή (7.000.000 €).

Ο Ν. Κρητικός τόνισε ότι η Λακωνία στερείται καλού οδικού δικτύου και ζήτησε την πρακτική βοήθεια του Υπουργείου στην εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και την στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Όπως δήλωσε, «η Λακωνία μπορεί να γίνει ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Και αυτό θα γίνει μόνο με ένα καλό και σύγχρονο οδικό δίκτυο. Η ανάπτυξη θέλει δρόμους για να φτάσει σε έναν τόπο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti