Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Σπάρτη

Tzakas

Την Κυριακή 28/11

Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 12:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Σπάρτη

Με το άρθρο 10 του Ν. 1285/82 η Πολιτεία καθιέρωσε την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, «ως έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής. Η παραπάνω μάχη συνιστά σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, σταθερό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την προσεχή Κυριακή 28/11 εορτάζεται φέτος σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και της μάχης του Γοργοποτάμου.

Όπως ενημερώνει η ΠΕ Λακωνίας, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι ο φετινός εορτασμός, ο οποίος θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας, στην πόλη της Σπάρτης περιλαμβάνει:
- Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την ΠΕ Λακωνίας από τις 8:00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου.
- Δοξολογία-τέλεση μνημοσύνου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης κι εκφώνηση ομιλίας.
- Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των 118 και κατάθεση στεφάνων.
- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti