«Όσο θέλει ο Θεός μας αφήνει, αλλά να κάνουμε κι εμείς εκείνα που πρέπει»

Tzakas

Γιαγιά από Μονεμβασιά για εμβολιασμό

Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 08:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Όσο θέλει ο Θεός μας αφήνει, αλλά να κάνουμε κι εμείς εκείνα που πρέπει»

«Χειμαρρώδης» στον λόγο της ήταν μια γυναίκα ηλικίας 100(!) ετών από χωριό της Μονεμβασιάς, η οποία πριν από μερικές ημέρες μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με αφορμή τον εμβολιασμό της με την τρίτη δόση.

Η κ. Ελένη Καλαπόθου, έχοντας πλήρη διαύγεια, ανέφερε ότι έκλεισε μόνη της το ραντεβού και πήγε να κάνει το εμβόλιο, «για να μην αρρωστήσω και φύγω μια ώρα αρχύτερα», όπως εξήγησε. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τα παιδιά της, τα οποία ακολούθησαν το παράδειγμά της. «Όπου άκουγα και έλεγαν ότι δεν πάνε, τους λέω κακώς το κάνετε. Πρέπει να πάτε. Αφού το λέει ο κόσμος όλος ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, να εμβολιαστούμε. Κι αν δεν είναι τυχερό, στο τέλος θα πεθάνει», σημείωσε η αειθαλής ηλικιωμένη. «Όσο θέλει ο Θεός μας αφήνει, αλλά να κάνουμε κι εμείς εκείνα που πρέπει να κάνουμε. Ό,τι μας λένε οι γιατροί να τα κάνουμε», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Η κ. Ελένη συγκλόνισε όταν αποκάλυψε πως έζησε και την επέλαση της «Ισπανικής Γρίπης» ή αλλιώς της «κακιάς γρίπης». «Ήμουνα μικρή, πολύ μικρή, 3-4 χρονών. Αλλά τα άκουγα που τα έλεγε η μάνα μου. Ξεκληρίστηκε το χωριό. Κλείσαν τα σπίτια όλα, πεθάναν όλοι», περιγράφει, ενώ αναφέρει ότι έχασε το μικρό της αδελφάκι από την Ισπανική Γρίπη, το οποίο εκείνο τον καιρό ήταν νεογέννητο και θήλαζε τη μάνα της. «Αυτό θήλαζε τη μάνα μας και ήταν άρρωστη η μάνα μας, είχε πυρετό. Και κείνο πήγε το καημένο, πείναγε, και πήγε και έφαγε απ’ τη μάνα μας γάλα. Και μόλις έφαγε, πέθανε. Ήταν άρρωστη η μάνα μου πολύ σοβαρά, και τη γλύτωσε η μάνα μου. Την πήρε την αρρώστια το παιδί κι έφυγε», είπε εμφανώς συγκινημένη η γυναίκα.

Στο τέλος, η αιωνόβια γιαγιά επεφύλασσε ένα μήνυμα για εκείνους που επιμένουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι: «Θέλω να πω ό,τι λένε οι γιατροί να το ακούνε και να το κάνουνε. Κι άμα θέλει ο Θεός να τους αφήσει να ζήσουνε, θα ζήσουνε. Αλλά να μη κάνουν του κεφαλιού τους. Να ακούνε αυτό που λέει ο γιατρός».

Δείτε το video

με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti