Ασφαλέστερη η διέλευση στις «πύλες» της Μονεμβασιάς (ΦΩΤΟ)

Tzakas

Νέος ασφαλτοτάπητας στις οδούς προς Νεάπολη και Μολάους - Αρκετά ατυχήματα είχαν συμβεί λόγω ολισθηρότητας

Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ασφαλέστερη η διέλευση στις «πύλες» της Μονεμβασιάς (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του Επαρχιακού δρόμου Αγίας Παρασκευής – Μονεμβασιάς, μήκους 1.500 μέτρων, με πιστώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Η επίστρωση με άσφαλτο σε αυτό το τμήμα του δρόμου ήταν επιβεβλημένη γιατί είχε υποστεί σημαντική φθορά το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να γίνει ολισθηρό και να σημειωθούν αρκετά ατυχήματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Χριστάκος για το κομμάτι του νέου δρόμου που συνδέει τη Μονεμβασιά με τη Νεάπολη (μέσω Αγ. Φωκά).

Μαζί με το έργο ασφαλτόστρωσης 1.900 μέτρων από την Αγία Κυριακή ως τη Μονεμβασιά  (στον δρόμο προς Μολάους), που εκτελέστηκε τον Ιούλιο του 2021, η περιοχή απέκτησε ασφαλές οδικό δίκτυο και στις δυο εισόδους της, εκπληρώνοντας ένα αίτημα αρκετών ετών της τοπικής κοινωνίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βερούτη που, για μια ακόμα φορά, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας ώστε να γίνει άρση της επικινδυνότητας στο πολυσύχναστο τμήμα του δρόμου. Την επίβλεψη του έργου είχε ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Άγγελος Πλειώτας ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τη Μονεμβασιά», επεσήμανε ο κ. Χριστάκος.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως «πριν λίγες ημέρες στο δημαρχείο Μονεμβασιάς ο περιφερειάρχης μάς ενημέρωσε ότι δέχτηκε το αίτημα μας για την ασφαλτόστρωση του υπόλοιπα τμήματος της Εθνικής Οδού από την είσοδο της Μονεμβασιάς ως τη γέφυρα, η οποία θα υλοποιηθεί την Άνοιξη, μετά την κατασκευή πεζοδρομίων και την τοποθέτηση φωτιστικών που ξεκινά τις επόμενες ημέρες».

Ταυτόχρονα στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκονται τα έργα που διενεργούνται σε   συνεργασία του Δήμου Μονεμβασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ο δρόμος της γέφυρας κάστρου, ο φωτισμός και η στερέωση των βραχωδών πρανών πάνω από τον οικισμό της καστροπολιτείας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti