Καναδικά σφενδαμόδεντρα... έρχονται στη Σπάρτη

Tzakas
Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2021 16:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καναδικά σφενδαμόδεντρα... έρχονται στη Σπάρτη

Η Ελληνική Κοινότητα του Καναδά σκοπεύει να δωρίσει 40.000 σφενδαμόδέντρα σε 200 δήμους όλης της χώρας. Πρόκειται για μια υπέροχη χειρονομία από τους ομογενείς του Καναδά που θα αφήσει μια κληρονομιά στις επόμενες γενιές και θα συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση περιβαλλοντικών ζητημάτων που προκαλούν μεγάλη ανησυχία και στο ελληνικό έθνος. 

Αφορμή για τη μεγάλη αυτή δωρεά είναι το εθνικό σχέδιο αναδάσωσης που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και ο εορτασμός των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ανάμεσα στους 200 δήμους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκεται και ο Δήμος Σπάρτης, ο οποίος θα παραλάβει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση 200 δένδρα προκειμένου να φυτευτούν εντός της γεωγραφικής του εμβέλειας. 

Το πρόγραμμα που θα γεμίσει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη με το «παραδοσιακό» δέντρο του Καναδά, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ελληνική Κοινότητα του Καναδά, η οποία έχει ήδη εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία παρόμοιο πρόγραμμα στη Γαλλία για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Κορυφογραμμής του Βιμί το 2017.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti