Μέχρι το Γιέιλ η χάρη και τα οφέλη της λακωνικής ελιάς

Tzakas

Δείγμα βιολογικής καλλιέργειας σε ερευνητικό πρόγραμμα του διάσημου αμερικανικού ιδρύματος

Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2021 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέχρι το Γιέιλ η χάρη και τα οφέλη της λακωνικής ελιάς

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Γιέιλ (Yale) των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Σχολή Καρδιολογίας του εν λόγω ιδρύματος, ανακοίνωσαν την εκκίνηση ενός νέου ερευνητικού προγράμματος για τα οφέλη που παρατηρούνται από τη κατανάλωση της επιτραπέζιας ελιάς.

Όπως γνωστοποιεί το Επιμελητήριο Λακωνίας, «ιδιαίτερης σημασίας για τη λακωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί το γεγονός ότι το ερευνητικό δείγμα αποτελείται αποκλειστικά από λακωνικές βιολογικές ελιές με υψηλή περιεκτικότητα φαινολών των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. Πρόκειται για ελιές βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς παστερίωση, που παράγονται με την διαδικασία της φυσικής ζυμώσεως, χωρίς χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά και διαθέτουν ανώτερα οργανοληπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνονται από τις υψηλές βραβεύσεις που έχουν λάβει στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας. Επιπρόσθετα η υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και πιο συγκεκριμένα σε τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη τους προσδίδουν αντιοξειδωτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες».

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, «με υπερηφάνεια εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο μέλος του επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Σακελλαρόπουλο για την τιμητική επιλογή από το αμερικανικό πανεπιστήμιο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι η αξία της λακωνικής γης ανταμείβεται και ο λακωνικός χρυσός, η ελιά μας, γίνεται παγκοσμίως γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Ευχόμαστε και νέες επιτυχίες στην επιχειρηματική οικογένεια του κ. Σακελλαρόπουλου και το γεγονός αυτό να δώσει ώθηση στη λακωνική ελιά ώστε να καταλάβει τη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια αγορά», καταλήγει το Επιμελητήριο Λακωνίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti