Έργα και δράσεις στην ατζέντα της Περιφέρειας για τον Δ. Μονεμβασίας

Tzakas

Οι παρεμβάσεις που τίθενται σε προτεραιότητα

Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2021 14:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έργα και δράσεις στην ατζέντα της Περιφέρειας για τον Δ. Μονεμβασίας

Το σταθερό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον Δήμο Μονεμβασίας επαναβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος το Σάββατο 6/11, επισκέφθηκε την περιοχή και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, καθώς και κατοίκων.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον θεματικό ομόλογό του Νίκωνα Τζινιέρη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη στο δημαρχείο Μολάων, όπου υπέγραψαν σύμβαση για την κατασκευή δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το ακρωτήριο Μαλέας.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης συζήτησε με τον δήμαρχο και άλλα ζητήματα του Δ. Μονεμβασίας, ιδιαίτερα ως προς τις υποδομές στην ΔΕ Μολάων. Μεταξύ αυτών ήταν η βελτίωση της πρόσβασης προς τον Ασωπό και τη θάλασσα, καθώς και η δημιουργία στη Νεάπολη κρηπιδώματος και σταθμού επισκεπτών, στον χώρο από τον οποίον γίνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελαφόνησο, με τον περιφερειάρχη να δίνει εντολή για να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Μετά την πιο πάνω συνάντηση, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας απευθύνθηκε σε κατοίκους της περιοχής, τους οποίους ενημέρωσε για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται από την Περιφέρεια στον Δήμο Μονεμβασίας. Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις αρχαιολογικής φύσεως στον βράχο της Μονεμβασίας, στην πλήρη ανακατασκευή της εισόδου στην Μονεμβασία, στην  ολοκλήρωση της κατασκευής λιμανιού / μαρίνας, όπως και στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο του δήμου.

Όπως είπε ο κ. Νίκας, σε περίπου ένα μήνα θα επισκεφθεί εκ νέου τον Δ. Μονεμβασίας προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση για το λιμάνι / μαρίνα.

Συναντήσεις με πολιτιστικούς
και αθλητικούς φορείς
Ο Π. Νίκας είχε, στη συνέχεια, συναντήσεις με εκπροσώπους από πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, στις οποίες συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις που οι εν λόγω φορείς προγραμματίζουν για τον επόμενο χρόνο, ενώ από την πλευρά του επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας Νεάπολης, Ελαφονήσου και Μονεμβασίας.

Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι εξετάζεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δ. Μονεμβασίας, ώστε μέσω του δεύτερου να υπάρξει μια μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση για τις εκδηλώσεις των εν λόγω φορέων. Προτάθηκε, δε, ως χώρος των εκδηλώσεων να επιλέγεται το κάστρο της Μονεμβασίας και σημεία μέσα στον ιστορικό οικισμό.

Ακολούθησαν συναντήσεις του περιφερειάρχη με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της περιοχής, στην διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν -μεταξύ άλλων- τα σοβαρά ζητήματα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Μονεμβασίας, αλλά και το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης. Ιδιαίτερα για το δεύτερο έγινε γνωστό ότι από την Περιφέρεια θα δρομολογηθεί η διαδικασία έκπτωσης της υφιστάμενης εργολαβίας και ορισμός νέου αναδόχου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το με προϋπολογισμό 1,5 εκ ευρώ έργο.

Τέλος, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να παρέχει συνδρομή προς τον σύλλογο αναρριχητών, τόσο με τις υποδομές στο πάρκο αναρρίχησης της περιοχής, όσο και με την δημιουργία πεζοδρόμου για την ευχερή πρόσβαση στο εν λόγω πάρκο. Επιπλέον, θα υπάρξει βοήθεια από την Περιφέρεια και στην διοργάνωση ενός φεστιβάλ αναρρίχησης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti