ΑΔΕΔΥ για ΓΝ Λακωνίας: «Η παράταση των αναστολών δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις κλινικές»

Tzakas
Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2021 14:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΑΔΕΔΥ για ΓΝ Λακωνίας: «Η παράταση των αναστολών δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις κλινικές»

Τη βαθιά ανησυχία του εκφράζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) Λακωνίας, «για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας λόγω της υποστελέχωσης του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει προκύψει από την αναστολή εργασίας των συναδέλφων μας υγειονομικών», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας Χρίστος Καλαμπαλίκης, «οι “ήρωες” υγειονομικοί που χειροκροτούνταν και θεωρούνταν ασφαλείς από το σύστημα, εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή ως τις 31 Αυγούστου, σήμερα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας. Η παράταση των αναστολών εργασίας για τριάντα δύο εργαζομένους, εκ των οποίων εννέα γιατροί, σε μια περίοδο που στο νομό μας η κατάσταση είναι τραγική (με την εμφάνιση του 4ου κύματος της πανδημίας), δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις κλινικές (αναστολή αναισθησιολόγων, καρδιολόγων κ.α)».

Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ Λακωνίας υπογραμμίζουν: «Τώρα που το 4ο κύμα πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη και η λειτουργία των νοσοκομείων είναι στο κόκκινο, το Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αξιώνει από την κυβέρνηση την άρση των αναστολών και την επιστροφή όλων των υγειονομικών υπαλλήλων στην εργασία τους με 2 rapid test κάθε εβδομάδα και την κάλυψη όλων των κενών στα Νοσοκομεία για την πλήρη ασφάλεια στην υγεία των κατοίκων  του νομού μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti