Κρητικός: «Μη γυρνάτε την πλάτη στο δώρο της ζωής»

Μήνυμα για τον εμβολιασμό

Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 08:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρητικός: «Μη γυρνάτε την πλάτη στο δώρο της ζωής»

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού εμφανίζουν αύξηση στη Λακωνία, στον αγώνα για την ενίσχυση του ποσοστού εμβολιασμένων ρίχνεται ο βουλευτής της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός. Ο κ. Κρητικός στέλνει μήνυμα προς τους Λάκωνες πολίτες, υπενθυμίζοντάς τους τα θλιβερά αποτελέσματα που έχει φέρει η πανδημία και τους καλεί να προστατέψουν τη ζωή, τόσο τη δική τους όσο και του διπλανού, κάνοντας το εμβόλιο.

Στο μήνυμά του, ο βουλευτής αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι, αν και πάρα πολλοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μαζικό εμβολιασμό, το ποσοστό των εμβολιασμένων στον νομό μας δεν είναι απολύτως ικανοποιητικό.

Θυμίζω ότι ο μαζικός εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο για τον περιορισμό της διασποράς νέων μεταλλάξεων του ιού και τον έλεγχο της πανδημίας.

Απ’ την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας έχουν πεθάνει 13.000 συνάνθρωποί μας και οι νεκροί στην Ευρώπη έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Μ’ αυτά τα στοιχεία είναι αδιανόητο να υπάρχουν ακόμα αρνητές.

Αγαπητοί συμπολίτες, τα ανεμβολίαστα άτομα λειτουργούν σαν εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων. Αυτό θέλουμε για τον νομό μας; Τα εμβολιασμένα άτομα προστατεύονται σε ποσοστό πάνω από 93% κι αν νοσήσουν, δεν θα νοσήσουν βαριά! Το 99% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι!

Φίλες και φίλοι, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ανησυχητικά όπως κι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Κάποιοι συμπολίτες μας θα χρειαστούν ΜΕΘ γι’ άλλα προβλήματα υγείας. Για κάποιους θα ανασταλούν οι εγχειρήσεις τους. Κάποιοι ίσως δεν τα καταφέρουν. Αυτό θέλουμε;

Σας παρακαλώ θερμά, όλες και όλους, μη διστάζετε! Μη γυρνάτε την πλάτη στο δώρο της ζωής! Κλείστε το ραντεβού σας για εμβόλιο! Ας μην προστεθούν κι άλλοι Λάκωνες στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων, λόγω άρνησης ή ελλιπούς ενημέρωσης.

Οι Λάκωνες αγαπάμε τη ζωή, αναζητούμε τη δράση, επιδιώκουμε την πρόοδο. Αγαπάμε την οικογένεια, νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας! Ας το αποδείξουμε για άλλη μια φορά!».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti