Αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μολάων

 «Χρήση μεθόδων επιβολής με ξεκάθαρα αυταρχικό και εκφοβιστικό τρόπο»

Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2021 13:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίθετοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μολάων

Την εναντίωσή του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών διατρανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Αντί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει επιχειρηματολογία πειθούς για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, στηριζόμενη σε επιστημονικές μελέτες και στην πληροφόρηση του κοινού, αποφασίζει να κάνει χρήση μεθόδων επιβολής με έναν ξεκάθαρα αυταρχικό και εκφοβιστικό τρόπο». Καταλήγοντας, υπογραμμίζουν: «Ο εξαναγκασμός και η επιβολή μέτρων φέρνει αντίθετα αποτελέσματα όταν μάλιστα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση της άμεσης ή έμμεσης απειλής για εμβολιασμό».

Αναλυτικά η επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων:

«Την περίοδο που μπαίνουμε δυναμικά στο 4° κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να οχυρώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, ανακοινώνει συγχωνεύσεις ή και κλεισίματα νοσηλευτικών δομών. Παράλληλα ανακοινώνει την πρόσληψη 4000 μόνιμων νοσηλευτών ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσέλαβε 20000 επικουρικούς.

Σε αντίποδα όλων αυτών προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του εμβολιασμού, προκειμένου να θωρακίσει το ήδη διαλυμένο ΕΣΥ. Ο τρόπος όμως είναι εντελώς λανθασμένος.

Αντί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει επιχειρηματολογία πειθούς για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, στηριζόμενη σε επιστημονικές μελέτες και στην πληροφόρηση του κοινού, αποφασίζει να κάνει χρήση μεθόδων επιβολής με έναν ξεκάθαρα αυταρχικό και εκφοβιστικό τρόπο.

Χωρίς να έχει στατιστικά στοιχεία -όπως αποδείχθηκε- των εμβολιασμένων υγειονομικών υπαλλήλων και αυτών που έχουν φυσική ανοσία (έχουν νοσήσει), καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υπαλλήλων εκφοβίζοντάς τους με απόλυση ή παύση.

Ο εξαναγκασμός και η επιβολή μέτρων φέρνει αντίθετα αποτελέσματα όταν μάλιστα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση της άμεσης ή έμμεσης απειλής για εμβολιασμό».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland