Μεθεόρτιος εσπερινός στον Προφήτη Ηλία των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης

Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2021 13:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεθεόρτιος εσπερινός στον Προφήτη Ηλία των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης

Την μνήμη του προφήτη Ηλία του Θεσβίτη τίμησε την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 η Εκκλησία μας
Το απόγευμα της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, και τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης, εφημέριο Σελλασίας, π. Νικόλαο Τσέτσεκα, επισκέφθηκε αρχικά την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ταϋγέτης, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, και μάλιστα είναι μία από τις έξι Ιερές Μονές της τοπικής μας Εκκλησίας, που προσφάτως ανασυστάθηκαν, με σκοπό αφενός να τιμηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, για τον σημαντικό τους ρόλο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αφ’ ετέρου για να ανοίξει ο δρόμος για την ανακαίνιση και αναστήλωσή τους και ίσως στο μέλλον της αναβίωσης της μοναστικής τους λειτουργίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίες δυστυχώς, για δεύτερη χρονιά, δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν και να υποδεχθούν εκατοντάδες νέους και νέες του τόπου μας, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την τέλεση Εσπερινού επί της αποδόσεως της εορτής του Προφήτη Ηλία, στον φερώνυμο Ιερό Ναό που δεσπόζει στον πανέμορφο χώρο των Κατασκηνώσεων.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland