Βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Άρση νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από 28 Ιουνίου

Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 18:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από την Πέμπτη 24 Ιουνίου στους εξωτερικούς χώρους αποτελεί γεγονός, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε και το τέλος στην απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από την προσεχή Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

Από την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 05:00
• Αναστέλλεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Παραμένει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και χώρους μεγάλων συγκεντρώσεων.

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου
• Άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew).
• Εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
• Αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας στην εστίαση μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6  άτομα που ισχύει σήμερα.
• Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
• Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Παραμένει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους
και όπου επικρατεί συνωστισμός
Αναφορικά με το αίτημα για την αναστολή υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν σημειώνεται συνάθροιση ή συγχρωτισμός, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
• Τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.
• Τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός/συνωστισμός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland